Tillykke, Billy Graham!

Den kendte verdensevangelist Billy Graham fyldte 98 år den 7. 11.
Den kendte verdensevangelist Billy Graham fyldte 98 år den 7. 11.

Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved

”Du må fødes påny”-prædikanten fyldte 7.11. 98 år, men er nu totalt svækket, dog stadig klar i hovedet. Kun Gud véd, hvorfor han stadig er på denne klode, som han i sin tid har rejst tynd med sit enkle evangelium om de fortabtes eneste Frelser og forkyndt det så enkelt, at selv et barn kunne fatte det.

Mange af os har mødt ham på møder, på TV, i radio og i det trykte ord. Jeg var selv kun 17, da jeg i 1954 først hørte ham i KB-hallen ved et stort fællesmøde som et frisk, glad pust. Dengang kunne folk indbyrdes diskutere: ”Hvad menes der mon med, at vi må fødes på ny?” Det var man i DK ikke vant til at høre udover, at vi er blevet ”genfødt” i barnedåben, men B.G. lod os forstå, at det ikke er nok, men at en personlig erfaring med Kristus som Frelser er nødvendig.

Det er senere blevet sagt, at netop ordet om ”Du må fødes på ny!” har været en af hans hyppigste prædiketekster verden over. Det er muligt idag at google sig frem til gamle prædikener på video, hvor vi kan høre ham forkynde dette budskab med stor lidenskab og kraft.
Det er godt at mindes B.G. præcis på denne måde, ja det er inspirerende for os, som selv har oplevet genfødselens under og nu er drevet af en indre trang til at give budskabet videre til andre, vi står i gæld til.

B.G. var hele USA’s evangelist og lagde ikke skjul på, at USA pr. idag ikke er et kristent land, men er langt borte fra Gud, og at kun en ny, åndelig vækkelse med ægte syndserkendelse kan redde nationen – det, han kaldte en ”Nineve-vækkelse” (fra profeten Jonas’ bog). Han var tidligere en kær gæst i Det Hvide Hus, men altid uden at være ”wishy-washy”, dvs. uden at være veg og overfladisk. Man vidste, hvor man havde ham.

En sådan profet savner USA idag. Og det gør Danmark også. Det er hverken et politisk program, filosofier eller religiøs tågesnak, der kan redde os, men en ny åndelig vækkelse, som vi før i historien har oplevet det. ”Herre, jeg har set din gerning, lad den ske igen!” (Hab. 3:2, ny overs.)