Bibeloversættere under angreb

Verden over bliver kristne i stadig højere grad udsat for forfølgelse, og bibeloversættere oplever at stå i en hård åndskamp.

Ifølge ChristianToday.com kommer oplysningen om bibeloversætterne fra Wycliffe Associates (WA).
– Vi får bogstaveligt talt nye rapporter om angreb hver eneste uge. Åndskamp er blevet dagligdag for mange nationale bibeloversættere, siger Bruce Smith fra WA. Han nævner forskellige typer af angreb, som oversætterne har oplevet den seneste tid: Pludselig opstået sygdom, arrestation, tortur eller endda at blive myrdet. En kvinde døde pludseligt om natten på den dag, da hun begyndte oversættelsesarbejdet.

Sidste år startede Wycliffe et projekt, hvis mål det er at oversætte Bibelen til 314 sprog i 76 lande.
Også andre kristne organisationer oplever stigende forfølgelse af kristne. Dr. Vernon Brewer fra den humanitære organisation World Help har kommenteret udviklingen.
”På intet andet tidspunkt i historien har kristne været så forfulgte, som de er nu. Nogle anslår, at flere kristne er blevet martyrer for deres tro i det sidste århundrede end i de første 19 århundreder tilsammen. Og forfølgelserne i Mellemøsten, Afrika og Asien synes bare at blive værre”, sagde Brewer i november 2016.