USA: 21 dage med bøn for livet

Den 22. januar har højesteretsafgørelsen Roe versus Wade, som giver amerikanerne adgang til fri abort, 43 års jubilæum. Abortmodstandere opfordrer derfor til 21 dages bøn og faste fra 9.-29. januar.

I løbet af de 43 år er næsten 60 millioner ufødte børn blevet dræbt i mors liv, oplyser The Colson Center for Christian Worldview, som har lavet en bedefolder til de 21 dage.
Mange amerikanske kristne mindes de ufødte i januar. Dels er der en årlig Sanctity of Life Sunday (som i år falder den 15. januar) dels er der en March for Life i Washington DC den 27.
Bedefolderen har fået støtte fra en række pro-life grupper i USA, bl.a. Students for Life, Focus on the Family, Save the Storks, the March for Life, Life Training Institute og CareNet.
Folderen opfordrer til bøn for ufødte, udsatte gravide og deres familier, ansatte på abortklinikker samt præster og politiske ledere.
Der er voksende skepsis over for fri abort i USA. Ifølge en undersøgelse blandt millennials (folk født i 1980 og senere) mener 53 procent, at abort enten bør være ulovligt eller kun tilladt i tilfælde af voldtægt, incest eller hvis moderens liv er i fare.