Julemanden er sømandsmissionær

Sømandsmissionær Finn Løvlund får travlt med at dele gaver ud på Esbjerg havn. Sømændene får en hilsen med ønsket om en glædelig jul.
Sømandsmissionær Finn Løvlund får travlt med at dele gaver ud på Esbjerg havn. Sømændene får en hilsen med ønsket om en glædelig jul.

Når danskerne sætter sig til julebordet, vil der rundt omkring på danske og udenlandske skibe blive pakket gaver ud, doneret af flittige frivillige. En hilsen om en glædelig og velsignet jul fra Sømandsmissionen.

Sømandsmissionær Finn Løvlund deler flere sække med julegaver ud til de besætninger, der skal fejre jul på havet. Han møder de fleste på Esbjerg Havn: ”Lige nu er der fokus på de ca. 150 julegaver, jeg skal fordele på 20 skibe. En rar opgave, som jeg hvert år glæder mig til, og som altid er en god oplevelse”, konstaterer han.

Det er som hovedregel kaptajnen på det enkelte skib, der modtager pakkerne på vegne af besætningen. Dernæst kan han så dele dem ud juleaften, dér hvor skibet nu måtte være. Det traditionelle er, at pakkerne indeholder meget strik, – altså huer, handsker og halstørklæder, som trofaste frivillige har tryllet frem med garn og strikkepinde.

I år er der dog meget andet i gaverne. Desuden er der ofte en personlig hilsen med og et julesanghæfte på engelsk.
Finn Løvlund er en af otte sømandsmissionærer, der går ud med gaver på danske og grønlandske havne. En tradition, som sømændene sætter stor pris på.

Det bedste er glæden

Sømandsmissionæren synes, den umiddelbare glæde fra kaptajnen, når han tager imod gaverne, er en rigtig god oplevelse, men det er ikke den eneste:
”Det sker faktisk tit omkring nytår eller kort herefter, at jeg møder en kaptajn, der kan fortælle om besætningens taknemmelighed. Og af og til følges en sådan hilsen op af en donation. Et beløb, som sømændene har samlet ind til Sømandsmissionen, som en påskønnelse. Det varmer og gør godt”, siger Finn Løvlund. Han sætter dog mest pris på de samtaler, han får med sømændene om liv og tro. Det sker af og til.
HB