Julens store betydning

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Dét, der skete for ca. 2016 år siden i en stald nede i Betlehem, er i virkeligheden det vigtigste, der er sket i verdenshistorien…!

Hvorfor var det så vigtigt?
Fordi det lille Jesus-barn, som den unge Maria fødte, var den frelser, som Gud havde sendt for at redde alle dem, der ville tage imod ham, og give dem et bedre liv og et evigt liv efter døden.

Gud greb ind

Selv om Jesus åbenbart bare var et fattigt lille barn, kom nogle astrologer rejsende fra østerlandene, fordi de havde set en stor stjerne, som tydede på, at en mægtig konge var født (læs mere i bogen ”Jesus i Stjernerne”).

Også nogle hyrder kom for at se, hvad der var sket. De havde oplevet engle forkynde, at barnet ville skabe ”fred på jord” – men vel at mærke ”i mennesker, der har hans velbehag” – eller som det også kan oversættes: ”i de mennesker, der tager imod”.

Som voksen fortalte Jesus gennem tre hektiske år, hvordan det var meningen, at vi skulle leve. Hvordan vi kunne få tilgivelse og blive forsonet med Gud. Nemlig gennem hans korsfæstelse, hvor han ofrede sig som en syndebuk for al verdens skyld.
Jesus viste sin autoritet gennem de helbredelser og mirakler, som han udførte så mange af.

Inden han forlod denne verden, gav han autoriteten videre til dem, der ville følge ham, så de kunne udføre de samme tegn og undere.
I de første århundreder spredte kristendommen sig derfor med stor hast.

Opgør med ondskaben

Romerriget og andre brutale riger brød sammen efter først at have forfulgt de kristne. Sådan kom kristendommen også til det hedenske Danmark, hvor vikingerne endnu plyndrede, tog slaver og endda ofrede mennesker til deres hedenske guder.
Kristendommen var et opgør med al denne ondskab.
Senere levede kirken desværre ikke altid op til Jesu ord, men jævnligt blev folket fornyet gennem åndelige vækkelser.

Oplev det i dag

Også i dag er det muligt at tage imod Jesus, få tilgivelse for ALT og lade Helligånden forvandle ens liv. Også i dag kan man opleve overnaturlige helbredelser. (Vi fortæller ofte om disse i ugeavisen Udfordringen. Søg fx på vores hjemmeside.)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når du har en personlig tro og relation til Jesus, er det muligt at opleve den slags overnaturlig hjælp. For ”Jesus Kristus er den samme i går og i dag, ja, til evig tid.” (Hebræer-brevet 13,8).

Vi kan få evigt liv

Jesus var altså ikke bare et godt menneske. Han findes stadig hos Gud. Faktisk lover Bibelen, at ”enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” (Johannes-evangeliet 3,16).
Selv om din krop en dag vil dø, vil din personlighed (sjæl, ånd)fortsætte med at leve. Mange nærdøde eller genoplivede kan fortælle om en virkelighed bagved døden. (Se fx side 11).

Jul med Jesus

De fleste af os er døbte og konfirmerede. Og uanset hvem vi er, er julen en god anledning til at tage imod Jesus – igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Julens Udfordring giver nogle ledetråde. De gamle julesalmer fortæller også det gode budskab. Syng dem igen! Lad ikke julens indhold drukne i nisser og underholdning, men find ro til at bede til din Far i himlen i denne jul.

Jesus lover i Ny Testamente: »Bed, så skal I få. Søg, så skal I finde. Bank på, så vil døren blive lukket op for jer.« (Lukas 11,9).

Glædelig Jul!