Hans Berntsen har bedt for syge i 34 år

Lasse Spang Olsens ben voksede ud under forbøn af Hans Berntsen.
Lasse Spang Olsens ben voksede ud under forbøn af Hans Berntsen.

Tusindvis er blevet helbredt ved hans enkle forkyndelse og kristne bønner. Tv-programmer dokumenterer og forskere indrømmer, der virkelig sker uforståelige helbredelser ved hans gratis forbøn rundt om i landet.

Da film- og stuntmanden Lasse Spang Olsen i 2014 producerede en serie om alternativ helbredelse til DR2, fik han sit livs største oplevelse.

Lasse har prøvet næsten alt – selv at lade sig korsfæste. Men én oplevelse har forandret hans liv. Det var, da Hans Berntsen under en tv-optagelse bad for hans ben – og det voksede ud, fortæller han. (Udfordringen uge 02, 2015)

– Jeg havde tidligere hørt om Hans Berntsens møder og været i telefonisk kontakt med en rund og behagelig nordjysk dialekt, som tilhørte Hans Berntsen, og som også var i stand til at indlede mødet på en humoristisk og indlevende facon, fortæller Lasse Spang Olsen om sit indtryk fra mødet, der foregik i Københavns Kristne Kulturcenter.

– Hans snakkede afslappet om ganske almindelige ting, som ganske vist i bund og grund indeholdt en vis form for kontakt med Jesus og Gud – men på en måde, der tillod alle at være med, på dén måde man nu selv havde det godt med.

Forskere: Forbøn virker

– To forskere på Aarhus Universitet havde netop påvist, at forbøn faktisk beviseligt kan kurere visse sygdomme – og at troen bogstaveligt kan flytte – om ikke bjerge – så smerter osv. Men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at sådan noget fandtes i virkeligheden – og da slet ikke i København NV. Jeg havde rig lejlighed til at interviewe adskillige af de mennesker, der var på mødet – og som senere fik en tanke med på vejen fra Hans og Jesus – og derefter gik derfra befriet for de skavanker, de nu var kommet derhen med.

Hans Berntsen har i 30 år bedt for syge, bl.a. i et DR2-program sammen med Lasse Spang Olsen.
Hans Berntsen har i 30 år bedt for syge, bl.a. i et DR2-program sammen med Lasse Spang Olsen.
Var det bare placebo?

– Min sunde fornuft siger mig naturligvis, at dén helbredelse, der måtte ske i dette forum, må være baseret på placebo, altså indbildt behandling, som ved ens egen tankekraft narrer hjernen til at bypasse sygdomssignaler fra kroppen. Hypnose og akupunktur er med sikkerhed delvis baseret på hjernens egen evne til at sætte behandling i gang i kroppen; så det er en oplagt tanke, at også forbøn er en faktor, der sætter gang i vores egen evne til at helbrede os selv – fordi vi TROR, det virker.

– Men nu er der jo det ved det, at jeg jo ikke tror, det virker at bede Jesus om hjælp. Eller det TROEDE jeg i hvert fald ikke, så placebo ville i givet fald IKKE sætte gang i nogen virkning ved Hans’ (eller Jesus’) behandling. Men naturligvis skulle jeg da også prøve at blive bedt for – og jeg må sige, at det er en af de mest underlige ting, jeg har oplevet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det kendte ”ben-forlænger-trick” havde jeg jo stået og filmet i et stykke tid, og det er en oplagt tanke, at enten den, der bliver bedt for, eller forbøn-prædikanten hiver eller skubber benet ud.

Jeg mærkede en kraft

– Jeg gik til opgaven med en vis skepsis og var derfor ikke indstillet på at skubbe mit ben nogen steder hen – og jeg ville tydeligt kunne mærke, hvis Hans trak i mit ben. – Så det var med meget stor undren, at jeg pludselig mærkede en indre kraft, der ligesom skubbede mit ben ud i længden. Der var ingen, der trak i det – og det var helt sikkert ikke mig, der skubbede det. Jeg kender ikke Jesus særlig godt. Så da ”nogen” pludselig gjorde mit helt eget ben længere, må jeg sige, at jeg blev overrasket. Det var i ordets bedste betydning: forunderligt. Dén oplevelse har forandret mit liv.

Jeg vil stadig ikke kalde mig religiøs eller troende på nogen måde. Dertil er jeg ikke modig nok endnu. Men jeg tror, indrømmede Lasse Spang Olsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Volvo-direktøren

Hans Berntsen har været direktør i bl.a. Obs!, Bilka, Idémøbler og Volvo. For 35 år siden blev han og familien reddet fra en ulykke på motorvejen i Tyskland. Det satte ham i gang med at følge Jesus’ ord om, at de troende skal lægge hænder på de syge og de skal blive raske. (Markus 16) Først bad han for kolleger og venner, og da helbredelserne rygtedes, begyndte han at holde møder rundt om i landet.

Han bestræber sig på at gøre det enkelt og folkeligt og undgår religiøst sprogbrug. Den største skepsis har han da også mødt hos bedrevidende kirkefolk, mens mange læger og forskere i dag anerkender hans tjeneste.

Han gør det gratis, og han lover aldrig noget. Men stadig flere skriver tilbage, at de faktisk blev helbredt ved hans korte bøn og håndspålæggelse.

Siden 2000 har over 800 selv skrevet om deres helbredelse i hans blad. Hertil kommer tusinder, som ikke sætter sig ned og skriver til bladet. Nogle fortæller ikke andre om det mirakel, de har oplevet, fordi de er bange for ikke at blive taget alvorligt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv siger Berntsen, at det største mirakel er at få Jesus ind i hjertet.
Man kan finde en liste over de kommende mødesteder og tidspunkter på missiondanmark.dk.

s3_mirakelUFATTELIGT MIRAKEL: Da Anton blev født, var hans venstre hjernehalvdel ødelagt, viser en skanning kort efter fødslen i 2013. Han døde flere gange i løbet af de første dage, men blev genoplivet. Sygehuset forberedte dog forældrene på, at Anton ville blive en ”grøntsag”…
Men til højre ses en skanning fra 2015, som lægerne på Aalborg Sygehus undrede sig meget over. Hjernen så nu helt normal ud. I mellemtiden havde Berntsen bedt for Anton, at Jesus måtte give ham en ny venstrehjerne… Nu er Anton kognitivt fuldt på højde med de andre børn i børnehaven, fortæller hans mor til Udfordringen uge 21 / 2016.

(Journalist Henri Nissen udgiver i begyndelsen af 2017 en biografi om Hans Berntsen, som bl.a. indeholder beskrivelser af en række helbredelser.)