Kristne er ofre for organ-turisme

Det går ud over blandt andet de kristne i husmenighederne, at Kina hvert år vil ”høste” 100.000 organer, skriver Ethan Gutmann fra Focus on China ifølge World Watch Monitor.

Gutmann oplyser, at der hvert år foregår 100.000 transplantationer i landet, selv om regeringen hævder, at tallet er 10.000.

De fleste organer ”høstes” fra Falun Gong-tilhængere, kristne fra uregistrerede husmenigheder, tibetanere og uighurer, der af styret ses som ”undværlige”. Ifølge Reuters hævdede direktøren for Kinas organdonation og transplantationskomite i oktober, at alle donorerne var frivillige.

Ethan Gutmann talte til Englands parlament den 30. november om Kinas mange brud på menneskerettighederne under Xi Jinping. Han fortalte, at organ-turister fra adskillige vestlige lande er blandt modtagerne. Samtidig har flere lande nægtet deres patienter at få transplantationer i Kina.

Menneskeretsforkæmper Benedict Rogers talte også til det engelske parlament. Han har fulgt udviklingen i Kina gennem 24 år og har ”aldrig set en periode, hvor det er gået så hurtigt tilbage med menneskerettighederne på så kort tid, som i de sidste tre år. Det er virkelig Kinas mørkeste øjeblik”. Han konkluderede, at ”barbarerne styrer under Xi Jinping. Derfor må andre nu tale folkets sag.”