Ny bog om Jesu ligklæde i Torino

s10_omslag-torino-ligklaedetDen 12. december udkommer en ny bog om det mystiske ligklæde i Torino.

Bogen er en overskuelig sammenfatning af fakta om ligklædet. Forfatterne har skrevet tykke bøger, men her koncentrerer de sig om at præsentere den meget overbevisende beretning om et ligklæde, der bærer et fotografisk aftryk af den korsfæstede Jesus.

Evangelierne fortæller, at ligklædet lå i graven efter Jesu opstandelse. Op gennem historien er der beretninger om dette hellige klenodie. På et tidspunkt bliver det muret ind i en mur, da muslimerne indtager byen. Senere bringer korsriddere det til Frankrig. Det har to gange været udsat for brand og er skadet. Men i dag ligger det i Torino i Italien.

Forskere har gennem mere end 30 år forsket i det, så det i dag er det mest undersøgte objekt i verden. Og med de fakta, der nu er tilgængelige med moderne teknik, bør der ikke længere være tvivl om, at vi her har et næsten 2000 år gammelt fotografi i 3D af en person, som selv i de mindste detaljer svarer til Bibelens beretning om Jesus.

Jostein Andreassen og Oddvar Søvik: Torino-ligklædet, 80 sider, farvefotos, 98 kr. Udfordringens forlag. Kan også købes som e-bog til 48 kr. Salg: Hosianna.dk. Køb den her