Reformationsjubilæum fejres med kursus om korsteologi på Menighedsfakultetet

For Luther var korset ikke kun en nøgle til at forstå Guds væsen, men også til at forstå den kristnes og kirkens liv i verden. Det handler om magt, der fremstår som magtesløshed.
For Luther var korset ikke kun en nøgle til at forstå Guds væsen, men også til at forstå den kristnes og kirkens liv i verden. Det handler om magt, der fremstår som magtesløshed.

MF og Dansk Bibel-Institut holder fælles Teolkursus i januar.

Menighedsfakultetet og Dansk Bibel-Institut inviterer til ’Teol-kursus’ i Aarhus den 17.-20. januar 2017.

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine berømte teser op på kirkedøren i Wittenberg. Det blev startskuddet til en omfattende reformation, der bredte sig til hele Europa og en stor del af den vestlige verden. På Menighedsfakultetet i Aarhus markeres jubilæet med et kursus under temaet ’Korsteologi’.

Korset er kendetegnet

Om valget af netop Korsteologi som tema oplyser Menighedsfakultetet:
På korset åbenbarer Gud sin kærlighed tydeligere end noget andet sted. Korset bliver dermed en tydningsnøgle til at forstå, hvad kristendom er. Men for Luther var korset også en nøgle til at forstå den kristnes og kirkens liv i verden.

Lige så anderledes, Gud åbenbarer sig for os i forhold til, hvad den menneskelige fornuft ville forvente – ikke i majestæt og herlighed, men under sin modsætning, i et korsfæstet menneske – lige så anderledes er troens og kirkens liv i verden. For også det er kendetegnet af en magt, der åbenbares i magtesløshed.

Atten nordiske talere

Ved Teolkursus 2017 vil dette tema blive belyst gennem foredrag, bibelmeditationer, workshops, gudstjeneste og tidebønner. Blandt foredragsemnerne er der emner som ’Herlighedsteologi og korsteologi’, ’Guds almagt og korset’, ’Korset og erfaringen’ og ’Kirken under korset’.

Imellem de otte workshops er der emner som ’Læsning af Luthertekster om korsteologi’, ’Bonhoeffer om korset’ og ’Mystik og kristen tro’.
Men der bliver også tid til aktuelle indslag, festaften og samtaler på kryds og tværs.

Atten udvalgte foredrags- og oplægsholdere fra hele Norden vil medvirke med deres faglige ekspertiser.
Reformationsfest med brod


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med temaet ’korsteologi’ vil reformationsfejringen blive løftet op over det museumsagtigt tilbageskuende. Der vil være brod og aktualitet for det at være kirke og være luthersk i dag, lover arrangørerne med professor Asger Chr. Højlund i spidsen.

Kurset henvender sig til præster, teologer, ansatte i kirkelige organisationer samt alle andre interesserede.