30 tons gratis overskudsmad blev til julehjælp for 2.500 familier

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen var vært ved en velgørenhedsmiddag i Børsen. Foto Claus Bjørn.

Projekt ”Juleoverskud” bekæmpede madspild og hjalp samtidig udsatte familier.

Det landsdækkende velgørende projekt JULEOVERSKUD har både mindsket 30 tons madspild på 1 dag og skabt stor glæde hos flere tusinde familier med behov for julehjælp.

Hele 30 tons god gratis overskudsmad, gavekort og øvrige julegodter til værdi af ca. 4 millioner kroner blev lillejuleaften uddelt af over 500 frivillige fra Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad til 2.500 familier, som havde behov for julehjælp.
I alt deltog 245 REMA 1000 butikker i den landsdækkende indsats, som blev Danmarks hidtil største indsats, hvor madspild blev omdannet til julehjælp til udsatte danske familier.

Den gode overskudsmad, som intet fejlede, kunne ikke sælges i butikkerne efter julen, da folk mister interesse for julemaden.

Velgørenhedsmiddag

Projekt JULEOVERSKUD fik også en økonomisk indsprøjtning i form af 281.970 kr. som ekstra hjælp til de trængte familier gennem en velgørenhedsmiddag, som blev holdt i Børsen den 23. november af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp.

Her var også kongehuset repræsenteret, idet H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie var med blandt de 180 gæster.
– Det er sund fornuft, at man ikke smider god mad ud – både for miljøet og bundlinjen.

Projekt JULEOVESKUD er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan forene indsatsen for at hjælpe familier, som har brug for ekstra hjælp i julen, og reducere madspild, siger Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Generalsekretær Klaus Nørlem takker på vegne af Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad de mange bidragydere, frivillige og butikker for den store indsats.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Projekt JULEOVERSKUD gentager sig nu på 2. år i træk.