’Julen handler om Jesus’

Lars Løkke skriver om sit besøg i fødselskirken i Betlehem: ”Den er bygget… ovenpå den grotte, hvor Jesus ifølge traditionen skal være født. Stjernen i gulvet (bag træet) markerer selve fødestedet. Det var faktisk en gudsfrygtig oplevelse, som jeg altid vil have med mig.”

På sin Facebook-julekalender skrev Lars Løkke, hvad troen betyder for ham – og for Danmark.

”Midt i julefrokoster, gaveræs og julehygge må vi ikke glemme julens egentlige anledning og budskab: Jesus fødsel og det dobbelte kærlighedsbud. Du skal elske Herren din Gud og din næste som dig selv.

At være næstekærlig – at kunne elske og tilgive andre mennesker – er lettere sagt end gjort, men så meget desto vigtigere er det, at vi minder os selv og hinanden om det.

Hvad enten vi er troende kristne, kulturkristne eller ”bare” borgere i vores fælles land, Danmark, der ER et kristent land, fordi det hviler på – er bygget på – kristne værdier”, skriver statsministeren på facebook den 22. december 2016.

Således elskede Gud…

”I mine øjne er det et universelt budskab, som bør vække genlyd hos alle. Også selv om man ikke bekender sig til kristendommen, tror på noget andet eller for den sags skyld er ateist.

Jeg kender i hvert fald både jøder, muslimer og ateister, som i deres hele virke, holdning og handling forsøger at leve op til netop det bud, selvom det ikke for dem udspringer af troen på, at ”thi således elskede Gud verden, at han gav sin søn den enbårne, for at hver en, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have et evigt liv.”

Jeg skal ikke pådutte andre min tro, og de skal ikke pådutte mig deres. Vi har religionsfrihed her til lands. Men vi skal i fællesskab insistere på, at de helt grundlæggende værdier, som udspringer af kristendommen, og som vores land er bygget på – frisind, ligeværd, tolerance – respekteres af alle.

Der er vi desværre ikke helt i dag. Så god er verden ikke. Men vi skal ikke opgive vores kamp for at opnå det. Og vi kan jo starte med at ønske alle i Danmark, uanset tro og etnicitet, der vil Danmark (og det er heldigvis langt, langt de fleste) en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår!” lyder statsministerens hilsen til danskerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Besøg i Betlehem

Den 22. december skriver Lars Løkke om dagens billede:
”Dagens foto: I påsken var jeg i Israel og på Vestbredden. Her besøgte jeg fødselskirken i Betlehem – en af verdens ældste kirker, der stadig er i brug. Den er bygget i 300-tallet af kejser Konstantin den store ovenpå den grotte, hvor Jesus ifølge traditionen skal være født. Stjernen i gulvet (bag træet) markerer selve fødestedet.

Det var faktisk en gudsfrygtig oplevelse, som jeg altid vil have med mig.”