Abortlæge blev omvendt efter mareridt om dræbte børn

Abortlægen Stojan Adasevic var selv en ”mislykket abort”.

Adavesic kunne udføre op mod 35 aborter om dagen – men i 1980’erne fik han mareridt…

I de 26 år Dr. Stojan Adasevic var abortlæge i det kommunistiske Serbien, udførte han mindst 48.000 aborter. Men et tilbagevendende mareridt fik ham til at opgive karrieren.

LifeNews.com fortæller beretningen om den tidligere abortlæge, Stojan Adasevic, der også udførte aborter på medlemmer af sin egen familie. The National Catholic Register har genfortalt den drøm, der blev ved med at plage Adasevic.

Abortlægens mareridt

Adasevic drømte om en smuk eng fuld af leende og legende børn og unge, som alle var mellem fire og 24 år gamle. Men de løb alle væk fra Adasevic i rædsel, da han viste sig. En mand i sort og hvidt tøj så på ham i tavshed.

Manden var teologen Thomas Acquinas, der levede år 1225-1275. Lægen spurgte ham: ”Hvem er disse børn?” og teologen svarede: ”De er dem, du har dræbt med dine aborter”.

Denne drøm fik Adasevic til at vågne dybt rystet og badet i koldsved. Han fortsatte dog arbejdet på klinikken. Vendepunktet skete den dag, da hans fætter kom med sin gravide kæreste og bad ham udføre en abort for dem.

Den danske organisation Retten til Liv udgav i november magasinet ”Jeg fortryder det hver eneste dag”. Om senfølger af abort.
Jeg dræbte et menneske

Adasevic gik modvilligt med til det, for han tænkte stadig på drømmen. Men under denne abort skete der noget, som tvang ham til at se sandheden i øjnene.

”Jeg tog fat i noget, pressede det lidt, fjernede det og smed det på et klæde. Derefter så jeg på det, og jeg kunne se en hånd, en ret stor hånd. Barnet var tre, måske fire måneder gammelt. Men jeg havde ikke et målebånd, så jeg kunne måle størrelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da jeg trak denne masse ud, regnede jeg med, at der kunne være knogledele på klædet. Men jeg så et menneskehjerte, som trak sig sammen og udvidede sig. Det slog og slog og slog. Jeg troede, at jeg skulle blive vanvittig. Jeg så, at hjertet slog langsommere, stadig mere langsomt, og så helt, helt langsomt, før det endelig stoppede.

Ingen kan have set det, jeg så med mine egne øjne – eller være mere overbevist end jeg var: Jeg havde dræbt et menneske!”
Herefter stoppede Adasevic sit arbejde i abortklinikken, selv om myndighederne prøvede at tvinge ham til at fortsætte. Hans datter mistede sit arbejde, og sønnen blev nægtet adgang til universitetet. Men Adasevic stod fast og blev Serbiens mest ihærdige abortmodstander.
Han har fortalt sin historie i mange sammenhænge og har to gange fået jugoslavisk TV til at sende filmen ”The Silent Scream” fra 1984.

Denne film viser, hvad der egentlig sker under en provokeret abort.


Artiklen fortsætter efter annoncen: