Indsamling går til sultne børn

Dansk Erhvervsliv kan igen bidrage til indsamlingen, som støtter via 12 humanitære organisationer.

Gennem Danmarks Indsamling den 4. februar på DR1 vil DR og tolv humanitære organisationer samle ind til konkrete projekter verden over for at hjælpe børn til at undgå sult og fejlernæring.

De tolv organisationer arbejder i Afrika, Sydamerika og Asien, hvor over 3 millioner børn årligt dør af sult.

Intet barn må sulte
Indsamlingens tema sætter ikke blot fokus på de millioner, som hvert år dør af sult, men også på følgerne af fejlernæring. Mange børn får ikke mad nok. Det går ud over både nattesøvnen og deres skolegang. Men disse børns situation fylder ikke lige så meget i nyhederne som beretninger om naturkatastrofer, krige og terror.
Men faktisk er sult og fejl-ernæring den største globale sundhedsrisiko – større end både HIV/AIDS, malaria og tuberkulose tilsammen, hedder det i oplægget til Danmarks Indsamling.

Tolv projekter for børn
De tolv organisationer: Care, Læger uden Grænser, Oxfam, Børnefonden, SOS Børnebyerne, ADRA Danmark, Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, Unicef og Dansk Flygtningehjælp er med i Danmarks Indsamling.
De 12 har hver deres egne konkrete projekter, der skal hjælpe børn med mad, skolegang, sundhed, nødhjælp og udvikling. Nogle projekter indholder også undervisning af mødre og hjælp til at etablere køkkenhaver mm.
Hvis en virksomhed fx donerer 100.000 kroner, kan ADRA hjælpe 660 familier i Uganda med såsæd til at dyrke afgrøder, så familien kan få mindst to måltider om dagen.
Danske virksomheder får også noget ud af at støtte gennem indsamlingen: Ved beløb op til 9.999 kroner vil der ikke være nogen markering, men stor taknemlighed. Ved større beløb vil virksomhedens navn og bidraget fremgå som crawl-tekst i bunden af TV-skærmen under showet, og virksomheden vil blive krediteret på Danmarks Indsamlings hjemmeside.
Bodil