Pressemøde om forfulgte kristne på Christiansborg

Folketingsmedlemmerne Bertel Haarder (V), Daniel Toft Jakobsen (A), Ulla Sandbæk (Å) og Marie Krarup (DF) deltog i den efterfølgende debat.

– Hvorfor påtaler politikerne ikke de kristnes situation overfor de islamiske lande? lød et af spørgsmålene under pressemødet den 11. februar.

På udgivelsesdagen for Verdensranglisten 2017 holdt Åbne Døre pressemøde på Christiansborg.

Eksperter har i de senere år slået fast, at kristne i dag er den mest forfulgte religiøse gruppe.
På pressemødet deltog bl.a. Dr. Ronald Boyd-MacMillan, der er leder for research i Open Doors International, samt generalsekretær for Åbne Døre Danmark, Jørn Blohm Knudsen.

Sammen fremlagde de Verdensranglisten 2017 for de ca. 30 fremmødte pressefolk, medlemmer af Det Mellemkirkelige Råd, menighedsrådsmedlemmer, præster samt repræsentanter for missionsselskaber og andre kirkelige organisationer.
Efter debatten var Åbne Døres repræsentanter på besøg i DR-Byen, hvor verdensranglisten blev drøftet på P1.

Politisk indsats

Under pressemødet var der blandt andet fokus på, hvad politikerne kan gøre for at beskytte kristne minoriteter. De danske politikere Bertel Haarder (V), Daniel Toft Jakobsen (A), Ulla Sandbæk (Å) og Marie Krarup (DF) deltog i debatten.
Daniel Toft Jakobsen fortalte om mødet med en kristen minister i Jordan, som bad de danske politikere påtale undertrykkelsen af kristne i de muslimske lande.

De forfulgte får nu også større opmærksomhed i Danmark.
– Jeg blev rigtig glad for den store politiske enighed om, at der skal gøres noget, siger ungdomsarbejder Dennis Plougmann fra Åbne Døre.

Dr. Ronald Boyd-MacMillan fra Open Doors International fortalte om hovedårsager til forfølgelser under lanceringen af Verdensranglisten 2017 på Christiansborg den 11. januar.
Røre i andedammen

– Efterdønningerne kommer fra en uventet kant. En artikel i Berlingske har sat røre i den lille andedam i Danmark.
Sekulære menneskers respons på kristenforfølgelsen er overraskende ’positiv’, og man kan se, at kristenforfølgelse har en stærk berettigelse i de danske medier, fortæller Dennis Plougmann.

Der var bred politisk enighed om, at forfølgelsen af kristne er blevet underprioriteret, og at der skal større fokus på netop dette emne. Efterfølgende har Marie Krarup (DF) delt artiklen fra Berlingske på sin privatprofil.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Debatten på Christiansborg kan ses på Åbne Døres hjemmeside.