Mennesker der lykkes

Nøglen til at lykkes handler ikke om mig selv, men om at bringe det bedste frem i andre, siger dr. Mike McKinney, der har grundlagt et Promise Christian University i Californien.

Mike McKinneys universitet forsøger netop at hjælpe kristne ledere, der har så travlt med deres tjeneste for andre, at de ikke har haft tid eller lyst til at jagte akademiske grader.

Mike McKinney har bemærket, at det vigtigste ikke er ledernes forudsætninger, strategier og metoder, men deres indstilling.
Hvis man fx kun er optaget af at gavne sig selv, så når man måske nok langt i akademisk uddannelse, men man går ligesom glip af meningen med det hele.

Den form for succes er i virkeligheden ikke nogen succes.
Dr. Mike har fundet disse egenskaber ved mennesker, der lykkes på en god måde – og til gavn for andre:

1. De forsøger at gøre deres bedste i alt, hvad de gør. Om det så er at lave kaffe eller omdele post.

2. De bemærker andres behov. De lærer af andre. De ser det gode, det onde og det grusomme, og de forstår konsekvenserne af at være onde og grusomme.

3. De er holdspillere. De er ligeglade med, hvem der får æren, så længe jobbet eller missionen fuldføres.

4. De er ydmyge i den forstand, at når de får den fortjente anerkendelse, så går det dem ikke til hovedet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:5. De er problemløsere. De ser det store billede, både fra ledelsens side og medarbejderens side, og de er villige til at bøje sig for at finde løsninger og få arbejdet gjort.

6. De tager ved lære. Når de beslutter, hvilken vej de vil gå, uddanner de sig gennem skoler, workshops og mentorordninger med erfarne ledere.

7. De er tilfredse med det, de har valgt, eller den skæbne, de har fået. De har fred med sig selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:8. De forstår åndelig underordning. Ligesom Solen, Månen og Jorden har hver deres baner, som passer sammen, sådan har hver af os vores bane, og vi har brug for at underordne os andres ledelse, ligesom vi en dag skal lede andre.

Og dr. Mike tilføjer: Intet menneske er en ø. Vi har alle brug for andres hjælp. Og jo mere vi opmuntrer og hjælper andre til at lykkes, jo flere vil hjælpe os til at lykkes. ”Hvad du sår, skal du høste”. Og før du når toppen, så ræk ud til Skaberen. For i ham er indeholdt alle svarene på spørgsmålene om livet.
Succes uden Jesus er ikke nogen succes! siger dr. Mike.

Den sidste sætning får sikkert tæerne til at krumme sig på nogle. For vi er så vant til at holde Jesus udenfor de ”finere kredse”. Det er næsten pinligt at nævne hans navn, ikke?
Men hallo – hvem er vi, at vi skammer os over Ham…?

I brevet til Filipperne skriver Paulus og Timoteus:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lad Jesus Kristus være jeres forbillede, og efterlign hans indstilling: Han var lig med Gud, og havde ret til at fastholde den lighed. Dog gjorde han ikke krav på sin ret, men gav afkald på sin guddomsmagt, tog tjenerskikkelse på og blev menneske. Som menneske ydmygede han sig og accepterede den værste død – døden på et kors.
Derfor har Gud ophøjet ham og givet ham et navn og en position højt over alle andre.
Alle kommer til at bøje knæ for ham i himlen og på jorden, og under jorden. Og alle skal erklære til Gud Faders ære: Jesus Kristus er Herre!