Nuancer i tilværelsen

Mutemath er et amerikansk rockband, der især er berømte for deres soundtrack til filmene ”The Twilight Saga”.

Mutemaths trommeslager Darren King har udtalt, at han ikke ønsker, at Mutemath kaldes et ‘kristent band’ – de spiller jo aldrig i kirker eller den slags. Bandmedlemmerne bekender sig dog til den kristne tro (kilde: http://mindequalsblown.net/interviews/interview-mutemath).

Samarbejdet mellem dem og 21 Pilots strækker sig over 5 sange. Jeg håber virkelig, at det er muligt for dig, der læser dette her, at lytte til pladen, inden du læser resten af anmeldelsen. Jeg synes albummet skal opleves – uden mine fun-fakta.

Lyrikken består ofte af bekendelser, efterlyser nåde, og det er måske derfor “heathens” er soundtracket til “Suicide Squad”. En film fuld af… misforståede karakterer, om man vil, på kant med loven. Det minder nogen af os om Twilight, den førnævnte film. Hvilket sammentræf.
På denne plade bliver der brugt synthesizer, cello, og vokalerne forvrænges. Der bliver tvivlet, growlet, rådgivet og rappet, mens begge trommeslagere, Darren og Josh, kraftfuldt sammen løfter sangen i “Heavydirtysoul”.

21 Pilots’ tekster forsøger at fortolke mennesket og vise, at det ikke altid er så enkelt at sige ‘dem’ og ‘os’. Jeg selv er flasket op i en pinsekirke, hvor det var nemt at komme til at sætte labels på alt, der var ‘kristent’ og ‘ikke kristent’. Så voksede jeg op og lærte om nuancer i tilværelsen. Forfatteren Anne Rice skrev den filmatiserede bog “En vampyrs bekendelser” og brugte myten som metafor på noget, alle ‘bad guys’ og ‘bad girls’ kan genkende. Mystikeren Simone Weil valgte at blive udenfor kirken for bedre at kunne tale til dem, der aldrig havde hørt om Gud. Hun tjente bedst på den vis.
Marianne Glitfeldt