Pinsepræst hædres af den svenske konge

Pelle Hörnmark får en fortjenestemedalje af kongen.

Den 7. februar får den svenske pinsepræst Pelle Hörnmark overrakt fortjenstmedaljen ”Medal of Merit” af den ottende grad af den svenske konge Carl XVI Gustaf.

– Det er sjovt og en ære for mig, men ikke mindst også for Pinsekirken. Det er ikke normalt, at der uddeles medaljer til lokale ledere i frikirken. Jeg er sjældent blevet så overrasket i mit liv, for det var virkelig helt uventet, siger Pelle Hörnmark stolt til avisen Dagen.

Han véd ikke selv, hvorfor han har gjort sig fortjent:
– Det bliver utroligt spændende at finde ud af. Jeg kan ikke engang gætte. Men der er helt sikkert nogen, der vil forklare mig det, siger Pelle, som blot har fået besked om at stille på Slottet kl. 13.40 sammen med sin hustru Tina.
I en mail til kirker og mennesker i Pinsebevægelsen skriver Pelle:
”Medaljen siger mere om Pinsekirken betydning for Sverige end min betydning for Pinsekirken.”

Forklaringen på, at Pelle Hörnmark har fået medaljen er formentlig, at han som den første pinsemand er blevet formand for Sveriges Kristne Råd.