Mette Bock talte til Kvindernes Bededag

Kirkeminister Mette Bock prædikede i Brødremenighedens kirke i Christiansfeld.

Omkring 130 kvinder og en håndfuld mænd var med til Kvindernes Internationale Bededag den 3. marts i Brødremenighedens lokaler.

Danske kvinder samles hvert år den første fredag i marts til bøn for deres kristne medsøstre andre steder i verden. I år var der fokus på filippinske kvinder, der havde skrevet oplæg ud fra temaet ”Har jeg gjort dig uret?”
Bedearrangementet er økumenisk og samler kvinder fra alle kirkesamfund mange steder Danmark. I Brødremenighedens nyrestaurerede kirke i Christiansfeld startede eftermiddagen med stort kaffebord doneret af de handlende i byen.

Armeniens præstekoner holder søndagsskoler

Under kaffen informerede tidl. lærer Hanne Frøkjær-Jensen om armenierne, som for 100 år siden blev udsat for folkemord. De fik hjælp gennem to danske kvindelige missionærer. Senere oplevede det kristne folk ateistisk undertrykkelse, mens de var en del af Sovjetunionen. Derfor er der nu et stort behov for kristen oplæring, og Dansk Armeniermission – som i år er modtager af de indsamlede penge fra bededagens kollekt – støtter Armeniens søndagsskolearbejde, som typisk ledes af præstekoner. I søndagsskolerne finder både børnene og deres mødre et hårdt tiltrængt fristed.

Filippinske kvinder beder om retfærdighed

Efter et indslag med muntre filippinske sange var der gudstjeneste, hvor kirkeminister Mette Bock prædikede.
Teksten om arbejderne i vingården fra Mattæusevangeliet 20,1-16 blev indrammet af cases, hvor fillippinske kvinder fortalte deres egne historier om fattigdom, fx. at blive snydt for sin løn, være eneforsørger eller om at blive ramt af tyfoner.
Mette Bock talte om ret og uret ud fra Søren Kierkegaards tre stadier, hvor man først i det tredje stadie – i mødet med Gud – får øjnene op for tro, trøst og håb, så vi ikke fortvivler over det onde omkring os og i os.
Næste års bedearrangement får fokus på kvinder i det sydamerikanske land Suriname, oplyser Danmarks Økumeniske Kvindekomite.