Otte kidnappede nødhjælps-arbejdere frigivet i Sydsudan

Otte lokale medarbejdere fra Samaritan’s Purse er blevet frigivet i det sultende Sydsudan. Den kristne nødhjælpsorganisation er positivt overrasket over, at der ikke skulle betales løsepenge til de oprørere, som mistænkes for bortførelsen.

Over 100.000 mennesker i Unity State menes nu at være i fare for egentlig hungersnød.
– Vi er Gud taknemlige for, at vores nationale sydsudanske stab er blevet frigivet i god behold. De var blevet tilbageholdt af bevæbnede personer i Mayendit-området i Sydsudan. De blev alle frigivet tirsdag eftermiddag, hedder det i en udtalelse fra Samaritan’s Purse.
Mod forventning har bortførerne hverken forlangt fødevarer eller anden form for modydelse.

Foruden de 100.000 udsatte i Unity State mener FN, at over 7 millioner mennesker i landet har behov for nødhjælp. Det skyldes dels hungersnøden, dels at konflikter mellem regeringen og oprørsgrupper har sendt hundredtusinder af borgerne på flugt.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page