Otte kidnappede nødhjælps-arbejdere frigivet i Sydsudan

Otte lokale medarbejdere fra Samaritan’s Purse er blevet frigivet i det sultende Sydsudan. Den kristne nødhjælpsorganisation er positivt overrasket over, at der ikke skulle betales løsepenge til de oprørere, som mistænkes for bortførelsen.

Over 100.000 mennesker i Unity State menes nu at være i fare for egentlig hungersnød.
– Vi er Gud taknemlige for, at vores nationale sydsudanske stab er blevet frigivet i god behold. De var blevet tilbageholdt af bevæbnede personer i Mayendit-området i Sydsudan. De blev alle frigivet tirsdag eftermiddag, hedder det i en udtalelse fra Samaritan’s Purse.
Mod forventning har bortførerne hverken forlangt fødevarer eller anden form for modydelse.

Foruden de 100.000 udsatte i Unity State mener FN, at over 7 millioner mennesker i landet har behov for nødhjælp. Det skyldes dels hungersnøden, dels at konflikter mellem regeringen og oprørsgrupper har sendt hundredtusinder af borgerne på flugt.