Russisk rock spiller på årsmøde i dansk folkekirke

Den russiske rockgruppe Drusjki hjælper narkomaner og kriminelle til et normalt liv.

Aktiv Mission holder årsmøde og byder på frokost i Karlunde.

Dette hører du ikke om i pressen: Russisk rockgruppe hjælper narkomaner og kriminelle til et normalt liv.

Satellit-tv giver skoleuddannelse til børn i Mellemøstens flygtningelejre. Muslimske børn lærer Bibelens fortællinger i Albanien.
Og fattige og forældreløse indiske småbørn kommer væk fra Indiens banegårde, hvor de ellers bor mellem skinnerne, sniffer lim og tigger sig til føden.

Rockgruppe og jernbanebørn

Men det kan man høre på Aktiv Missions årsmøde søndag den 19. marts lige efter gudstjenesten i Karlslunde Strandkirke ved København.
På årsmødet vil det russiske rockband Drusjki holde en minikoncert som smagsprøve på deres koncerter, der giver håb for hundredvis af narkomaner og tusindvis af indsatte i russiske fængsler.

Årsmødet får også besøg af to unge, som lige er kommet hjem fra Aktiv Missions arbejde i Indien, hvor de har været med til at hjælpe de omtalte ”jernbanebørn” til et værdigt liv med leg, tryghed, voksenkontakt og skoleuddannelse.

En oplevelse for livet

– Det er en oplevelse for livet, og man kan virkelig mærke, at man gør en forskel i de små børns liv, siger Philip Wikborg Hartzner, der har arbejdet som frivillig på et børnehjem.

– Man bliver virkelig indstillet positivt på alt i livet, fordi man kan se, hvor lidt de har her, og hvor glade og taknemmelige de er, tilføjer han.
Han har været i Indien i tre måneder sammen med Anna Hoyng Alstrup, der samlede ind til børnehjemmet på SommerOase i 2015.

Flere fattige end i Afrika

Anna er især begejstret for at møde de indiske volontører, som giver sig hen i arbejdet.
– De har lagt deres egne projekter og lyster og livsmål totalt til side for bare at være sammen med nogle børn lige nu, siger hun.
De unge vil aldrig kunne glemme det store fattige land:
– Indien er et univers i sig selv. Der er flere fattige mennesker i Indien end i hele Afrika, og samtidig er der flere femstjernede hoteller end noget andet sted i verden, siger Philip Wikborg Hartzner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man kan møde de to unge, den russiske rockgruppe med flere på Aktiv Missions årsmøde den 19. marts kl. 13-16 i Karlslunde Strandkirke på Karlslunde Mosevej 3.

Alle er velkomne til også at deltage i gudstjenesten i kirken inden mødet kl. 11.15, hvorefter Aktiv Mission vil servere en gratis frokost for alle.