Søgte Allah, men fandt Jesus

Nabeel blev i 2007 gift med Michelle, og i 2009 færdiggjorde han sit medicinstudie. Efterfølgende gik han ind i et kristent arbejde på fuld tid. Datteren Ayah er født i 2015.

Efter tre års intellektuelle diskussioner, ét syn og tre drømme måtte Nabeel Qureshi overgive sig.

Nabeel Qureshi, en ung vestlig muslim, brugte tre år på at diskutere tro med sin kristne studiekammerat David. Han fortæller om sin trosrejse fra islam til kristendom i bogen ”Søgte Allah – fandt Jesus”.

Nabeel blev født i USA i 1985. Hans pakistanske forældre var hengivne muslimer og i en alder af 6 år havde Nabeel læst hele Koranen. Han voksede op i overbevisning om, at der er én sandhed, og den sandhed er islam. I skolen diskuterede han hellere end gerne tro med sin skolekammerater, for han bar på en brændende længsel efter at overbevise andre om, at islam var den rette lære.

På universitetet mødte han studiekammeraten David, som var kristen. De to blev hurtigt gode venner og kastede sig ofte ud i lange diskussioner om Jesus og Bibelen vs. Muhammed og Koranen.

I sin iver for at vinde diskussionerne med David kastede Nabeel sig over studier af Muhammeds liv og Koranens tilblivelse – en rejse som skridt for skridt åbenbarede facts for Nabeel, som han aldrig før var blevet præsenteret for under sin oplæring i islam. Muhammed var langt fra den perfekte profet, som Nabeel var oplært til at følge.

Samtidig begyndte han at undersøge omstændighederne og troværdigheden omkring Jesu død og opstandelse. Ifølge Nabeel hvilede kristendommen på tre ting: At Jesus påstod at han var Gud, at han døde på korset (muslimer mener, han blot var besvimet), og at han opstod fra de døde. Kritisk studerede han alle tre påstande. Stadig overbevist muslim, måtte han indrømme, at der var mellem 80–85 procent sandsynlighed for, at kristendommen var sand.

Fornuft og overgivelse

– I tre år havde vi kæmpet mod hinanden på det intellektuelle plan, og det, der var begyndt i den første måned af mit første år, kulminerede endelig dagen før vores dimission. Jeg gav op. Men jeg opgav ikke islam. Ikke endnu. Jeg opgav fornuften, fortæller Nabeel.

Som muslim ville det have store konsekvenser for Nabeel at vælge Jesus. Så han blev ved at klynge sig til sin barndoms tro. Da hans argumenter imod kristendommen til sidst var blottet for al fornuft, udfordrede David Nabeel til at bede Gud selv åbenbare sandheden for ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter tre drømme og et syn, erkendte Nabeel, at der samlet set ingen tvivl var:
– Nu kendte jeg sandheden: Gud kaldte mig til at tage imod evangeliet.