11 YWAM-medarbejdere mistede livet i tragisk busulykke i Tanzania

Landsleder i Danmark Ulrik Corneliussen

Lørdag den 24. februar var en gruppe YWAM-medarbejdere på udflugt i to busser til Maasai-land, hvor de besøgte missionsorganisationens samfundsudviklingsprogram i området. På tilbagevejen til Arusha kolliderede en lastbil med defekte bremser med den ene af de to busser og forårsagede elleve dødsfald og otte alvorligt sårede.

”Det er med dyb sorg, men også med en fast tro på Guds omsorg og styrke, at jeg her informerer om den tragiske ulykke, der har ramt vores YWAM-familie i Tanzania og har efterladt os med et brudt hjerte. At miste 11 medarbejdere og se otte indlagt på hospitalet er en smerte, der er svær at bære. Vi deler vores tanker, bønner og støtte med de efterladte og med vores brødre og søstre i YWAM Afrika, der kæmper med denne forfærdelige tragedie,” siger landsleder i Youth With A Mission, Danmark, Ulrik Corneliussen.

Medarbejdere i flere nøglepositioner

Der var tale om YWAM-medarbejdere, som deltog i lederskabskurset ”Executive Masters in Leadership” på YWAM’s center i Arusha, Tanzania. Medarbejderne på kurset var alle nøgleledere i regionen. Nogle med lederansvar i tjenester, som omhandlede samfundsrelevante områder som fx uddannelse. Andre var involverede i missionsindsatser i landområder, hvor ingen andre havde vovet sig ud.

Også de, som deltog i kurset som elever, var mangeårige YWAM-missionærer, så tabet af alle disse medarbejdere har skabt et massivt tomrum i denne region for YWAM som missionsorganisation.

YWAM-ledere samles for at støtte de efterladte

YWAM Arusha i det nordøstlige Tanzania har eksisteret siden september 2000. Basen har i gennemsnit 60 – 65 medarbejdere.

Lokale og internationale YWAM-ledere samles nu for at støtte teamet på stedet med medicinsk evakuering, familiehjælp, begravelsesarrangementer og andre logistikopgaver. De nuværende udgifter anslås til ca. 2.350.000 DKK. De, som overlevede ulykken, var de første på stedet til at yde førstehjæp, og ulykken har hos dem forårsaget et traume, som har sat dybe spor. De praktiske opgaver efter ulykken for YWAM-centerets medarbejdere er overvældende, samtidig med at de hver i sær kæmper med deres egen sorg. Arushas baseleder og den ansvarlige for kurser og træning var blandt de omkomne.

Der er nu sat to telte op på centerets grund, så familiemedlemmer og alle andre berørte sammen kan vise deres deltagelse og støtte hinanden i deres sorg.

”Denne ulykke har været en af de mest hjerteskærende, vi nogensinde har oplevet i YWAM. Den har rystet vores organisation og viser os, hvor skrøbeligt livet kan være. Men midt i vores sorg holder vi fast i vores tro på Jesus Kristus, som er vores håb og vores frelser,” siger Ulrik, og opfordrer til at stå sammen som en global kristen familie:

”Vi stræber efter at støtte dem, der er berørt, både gennem bøn og praktisk støtte. Vi ved, at vejen fremad vil være udfordrende, men vi tror på, at Gud vil være med os i hvert skridt.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ønsker man at deltage i indsamlingen til støtte for de berørte, kan gaver gives via YWAM Danmark på Mobile Pay 777722 eller via bankoverførsel: Reg. 7734 Konto.nr 1026373 (Hjælp efter ulykke).

Youth With A Mission

Youth With A Mission (YWAM) er en verdensomspændende bevægelse af kristne med en vision om at ”Kende Gud og gøre ham kendt”. Der er i dag indsatser på mere end 1.100 lokationer i over 180 lande med mere en 18.000 medarbejdere. Aktiviteterne fokuserer først og fremmest på træning, barmhjertighedsarbejde og evangelisation.

Læs mere om YWAM på www.ywam.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: