Tidl. formand for DEM 90 år

Tidligere missionær, præst og domprovst i Aarhus Stift, ph.d. Knud Tage Andersen, fyldte 90 år den 6. marts.

Knud Tage Andersen var først uddannet landmand, før han begyndte at læse. Efter teologisk kandidateksamen i 1956 blev han hjælpepræst i Hellerup og senere gennem fem år adjunkt på Det Teologiske Fakultet i Aarhus.

Sammen med sin kone, Gerda, rejste han i 1968 til Etiopien som missionær for DMS. De næste to år var han lektor på den lutherske kirkes præsteseminarium i Addis Abeba. I 1978 blev han formand for Dansk Ethioper Mission (nu Promissio) og forblev på posten indtil 2003.

Efter nogle år som sognepræst og provst i Ikast Provsti blev han domprovst i Aarhus Stift fra 1982. Han blev i tjenesten indtil han i 1995 gik på pension. Herefter arbejdede han med sin ph.d., og som 80-årig kunne Knud Tage Andersen forsvare sin afhandling om påskekalendere. Han viste i afhandlingen, at den kristne påskedatering er et levn fra den jødiske tradition, hvor man anvender en månekalender.

I 2000 var han igen i Etiopien for at undervise på Mekane Yesus kirkens præsteseminarium, og han har flere gange besøgt Etiopien sammen med hustruen Gerda.

De seneste år har Knud Tage Andersen lidt af alzheimer, og han bor sammen med Gerda på plejehjemmet DemensCentrum i Aarhus, hvor fødselsdagen blev fejret.