Tidligere missionær og biskop Thorkild Græsholt er død

Tidligere missionær i Indien og biskop over Lolland-Falsters stift, Thorkild Græsholt, er død, 90 år gammel.

Efter sin teologiske kandidateksamen blev Thorkild Græsholt som 26-årig udsendt som missionær til Indien for Det Danske Missionsselskab (DMS). Her arbejdede han fra 1953-1959 sammen med sin hustru. Efter hjemkomsten blev han lektor i missionshistorie ved Københavnss Universitet, og fra 1967 blev han tilknyttet DMS, hvor han også var formand i en årrække.
I årene 1969-1996 var Thorkild Græsholt biskop over Lolland-Falsters Stift. De seneste år boede han på et plejehjem i Nykøbing Falster. Sammen med hustruen, Johanne, der døde for et par år siden, havde han fem sønner.
Thorkild Græsholt blev begravet fra Klosterkirken i Nykøbing Falster den 10. marts.