Bog- Svend sælger kristent boglager

Ikast Kristne Antikvariat er til salg.

Efter 53 år med bøger stopper ”Bog-Svend”, så snart han har fået afhændet sit antikvariat.

Svend Jensen fra Ikast Kristne Antikvariat var i 35 år bogtrykker og har de seneste 18 år været antikvar-boghandler med speciale i kirkelige bøger.

De ca. 10.000 bøger, som står organiseret i Svends tidligere bogtrykkeri, er primært kristne bøger, hentet fra præsters biblioteker og genbrugsbutikker. Så der er rigtig mange utraditionelle bøger, som i de rigtige hænder repræsenterer en stor værdi, fortæller Svend Jensen.
BogSvend – som han kaldes – kan fx fortælle om dengang, da han solgte Kierkegaards samlede værker fra 1920 til et universitet i Sydkorea, og da Mormonerne i Utah købte en udgave af Det Nye Testamente illustreret af Carl Block.

Nu leder Svend Jensen efter en person, eller en genbrugsbutik, som har lyst til at overtage antikvariatet – som er en overskudsforretning, der kan erhverves billigt. Men den kræver en del plads. For øjeblikket er der ca. 140 kvadratmeter bøger på hylderne.
Svend har nemlig fået en nybygget lejlighed, som står færdig til sommer.