Rødderne samler unge på Falster

– Jeg håber, at IU-Sjælland kan blive et fællesskab for både kirkegængere og knap så kirkevante, siger Louise Beinthin, der selv kommer fra Apostolsk Kirke.

Man kan sagtens holde fælles møder om Jesus og kirkens jødiske rødder på tværs af kirkeskel.

På Falster har en gruppe kristne unge fundet et særligt fællesskab, hvor de kan samles på tværs af kirker.

Der er ikke mange unge tilbage på Falster. Ligesom i andre udkantsområder flytter de til storbyen for at studere – og de færreste vender hjem igen bagefter.
– Vi er vitterligt ikke særlig mange tilbage. Og dem der er, tilhører forskellige kirker, siger 26-årige Louise Beinthin.
Sammen med sin mand er hun aktiv i den lokale apostolske kirke, Bibelværkstedet. Her kan de unge under 30 tælles på én hånd.

Falsters kristne unge samles til shabbatsfejring.
30 til shabbatsfejring

Alligevel lykkedes det i marts Louise Beinthin og en flok venner at samle 30 mennesker til shabbatsfejring. Anledningen var, at vennerne står i spidsen for Israelsmissionens Unges (IU) nye lokalgruppe, IU-Sjælland.
– Med vores nye lokalgruppe kan vi samle unge på tværs af kirker, og det har vi brug for. Uanset teologi har vi alle kærlighed og respekt for vores jødiske rødder, siger Louise Beinthin.

Fællesskab på tværs

Israelsmissionens Unge er en interesseorganisation, der særligt har fokus på mission og forsoning i Israel/Palæstina.
Samtidig ønsker organisationen, at unge kristne i Danmark lærer mere om kristendommens jødiske rødder.
Med den nye lokalgruppe for Sydsjælland, Lolland og Falster har Israelsmissionens Unge nu seks lokalgrupper over hele landet. Men gruppen IU-Sjælland er alligevel noget særligt:
– Det er et nyt, unikt fællesskab og et boost til de unge, der er tilbage i området. Vi er per definition en tværkirkelig organisation, der hverken er bundet af sogn eller en speciel gruppe.
Vi kan rumme alle mennesker, der vil være med i vores arbejde, siger Simon Krüger, ungdomssekretær i Israelsmissionens Unge.

Også Israelsmissionens Unges netværkskoordinator glæder sig over mulighederne med den nye lokalgruppe:
– Det er så fedt, at vi kan være med til at skabe en platform, som de efterspørger lokalt, siger Rebekka Zoll, der på en særlig måde er tilknyttet gruppen for at hjælpe dem med til at nå deres drømme for den kommende tid.

Louise Beinthin har ledet tværkirkelige lovsangsaftner på Falster, men de events kører for tiden på meget lavt blus. Hun har derfor store drømme for IU-Sjælland:
– Jeg håber, at IU-Sjælland kan blive et fællesskab for både kirkegængere og knap så kirkevante. Vores ønske er at være et fællesskab med rødder i Israelsmissionens Unges arbejde, der tilbyder kirkerne i området tværkirkeligt fællesskab og aktiviteter, siger hun.
Lige nu består lokalgruppen af fem unge par. Sammen vil de arrangere forskellige aktiviteter i området, hvor unge kan samles om deres tro og blive klogere på kristendommens rødder i jødisk tradition og historie

Israelsmissionens Unge

IU er en landsdækkende forening, som brænder for mission. Det handler om, at budskabet om jøden Jesus som verdens frelser skal gives tilbage til det jødiske folk.
Samtidig brænder IU for, at kristne i Danmark bliver opmærksomme på kristendommens jødiske rødder. Det gør man blandt andet ved at sende volontører og ”missionspiloter” til Israel. Lige nu er der en stigende opmærksomhed og interesse for dette arbejde.
IU har et tæt arbejde med Den Danske Israelsmission, www.israel.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen:IU-Sjælland:
• Israelsmissionens Unges lokalgruppe for Sydsjælland, Lolland og Falster.
• Består lige nu af fem par. Formanden er Tobias Frederiksen