Dansk biskop i Det Lutherske Verdensforbunds øverste råd

Viborg Stifts biskop, Henrik Stubkjær, er den 14. maj blevet valgt ind i Det Lutherske Verdensforbunds øverste råd i forbindelse med de lutherske kirkers generalforsamling i Namibia.

Dermed skal den danske biskop de næste seks år være med til at sætte kursen for verdens omkring 74 millioner lutherske kristne.

Henrik Stubkjær håber gennem arbejdet i rådet at få indflydelse på organisationens humanitære afdeling, hvilket ligger godt i tråd med hans fortid som generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, skriver DR. dk. Blandt de humanitære opgaver er arbejdet for at sikre menneskerettighederne, fjernelse af landminer og hjælp til flygtninge i verdens største flygtningelejre.

Det Lutherske Verdensforbund arbejder inden for tre hovedområder, henholdsvis Humanitær bistand, Mission og Udvikling samt Teologi.
Den nyvalgte præsident i LVF er den nigerianske ærkebiskop Musa Panti Filibus, som afløser den palæstinensiske ærkebiskop Munib A. Younan. Den lutherske kirke i Nigeria blev grundlagt af danske missionærer i 1913.

Der er fortsat forbindelse mellem Danmark og den nigerianske kirke, som i dag er en af de kristne kirker, der forfølges af terrorgruppen Boko Haram, skriver Folkekirken.dk