Himmelsk far

Elisabeth Munch
3720 Aakirkeby

Der er ikke mange kritiske stemmer imod Pave Frans. Hverken i verden eller i kirken (Kristi kirke). Nej, verden elsker Pave Frans, og Kristi kirke er mere eller mindre tavs.
At verden generelt elsker paven må dog være en blinkende advarselslampe for alle, der elsker Kristus. Verden generelt er jo i den ondes vold og har fjendskab imod Gud, så verdens kærlighed er en afslørende indikator.
Pave betyder ‘far’, og er der noget, verden håber og råber på nu, er det en far, der kan beskytte og redde. Men vores far er ikke på jorden, men i himlen, og hans redningsplan er det lille barn i Betlehem, som blev til manden på korset. “Paven er Antikrist”, sagde Luther, og kristne har i århundreder ment, at der i endetiden fremtræder en forførende religiøs og politisk skikkelse. Lad os være årvågne. Lad os huske, at man godt kan tale positivt om Kristus og samtidig underkende Ham. Lad os huske, at Kristus talte om, “hvad der står skrevet” og “Vejen” og dermed ikke imod ‘religiøs fundamentalisme’ og for ‘religiøs tolerance’, som er nogle af pavens mærkesager. Lad os håbe og råbe på Ham, som er verdens eneste frelser: Jesus Kristus.