Luther nåde

Af Anna Louise Bay
Frederikssund

Jeg tror, vi er rigtig mange der længes efter, at Gud sender en sidste vækkelse, såvel blandt sit folk som alle dem, der endnu ikke har fået fjernet sløret, så de kan tage imod alle Guds gaver. Og der har været meget undervisning og mange tanker om, hvad der skal til, og hvad vi kan gøre for at det kan ske.

Vi har bedt så meget, at det synes mig der må være noget andet, der står i vejen. Bortset fra, naturligvis, at Gud kan have sine egne tider og planer. Men vi ved jo, at han vil at alle skal frelses, hvilket må betyde, at Gud er mindst lige så interesseret i vækkelse, som vi er.

Jeg kom til at tænke på evangeliets første tider, hvor der jo virkelig var vækkelse. Jeg mener, hele den daværende verden blev vendt op og ned indenfor bare en enkelt generation.
Så jeg begyndte at overveje, hvad der kunne være årsagen til, at vækkelsen stoppede eller ebbede ud for mange år siden. Og mit bud er, at det meget radikale budskab om Guds nåde er blevet voldsomt indsnævret med årene. For det budskab Paulus prædikede var så revolutionerende, at der næsten var en shitstorm gående ud på, at han direkte eller indirekte opfordrede til at synde.
Og det er måske derfor, det kan se ud som om, vi generation efter generation mere og mere har fået indsnævret Guds nåde overfor os selv og andre. For selvom Jesus på korset råbte ”Det er fuldbragt”, så er vi mennesker meget tilbøjelige til at finde på noget, vi skal lægge til. Måske er det for ydmygende bare at skulle tage imod.

1500 år senere dukkede Luther så op med det reformerende budskab om lutter nåde, men det synes mig, at vi i tiden derefter igen har bygget stilladser op omkring det gode budskab

Det er et absolut faktum, at alle har syndet og mangler herligheden fra Gud. Men det er bare ikke det gode budskab. Har vi glemt at fortælle danskerne og os selv, at uanset hvor skyldige vi er, så blev vi frikendt for 2000 år siden? At der findes en Gud, der har gjort alt, hvad der står i hans magt, for at hvert eneste menneske på denne jord kan slippe sin skyld og skam og nyde godt af faderens kærlighed og omsorg. Hvis vi kan få det kommunikeret ud til verden, så tror jeg faktisk, at mange flere ville få lyst til at kigge Gud lidt efter i sømmene.

Og så kan det godt være, at Gud kaster lidt lys over skyggerne, men det er også bedre end at vi gør det. Der står jo også, at det er Guds godhed, der leder til omvendelse.