Anette Hoffmann ser på kristen verdensarv

I 2016 var Anette Hoffmann med i en ’Elgårds Terrasse udsendelse’ på TV Syd, hvor hun bl.a. fortalte om det at være troende kristen på håndboldlandsholdet i 90’erne.

Den tidl. håndboldspiller er med i Region Syddanmarks turistavis om tre UNESCO-seværdigheder.

Tidligere elite-håndboldspiller Annette Hoffmann Møberg og hendes familie oplever Brødremenighedens By, Christiansfeld, i turistavisen Vores Verdensarv.

Anette Hoffmann fra Viborg HK, som spillede venstre fløj det meste af karrieren, var en del af det hold, som blev europamestre i 1994 og 1996. I 1997 vandt de VM, og både i 1996 og 2000 fik holdet OL guld.

Anette Hoffmann blev kendt for sin kristne tro, selv om hun ikke brød sig om mediernes opmærksomhed. Det fortæller hun i en samtale med Claus Elgaard på Elgaards Terrasse i TV Syd i 2016. Her fortæller hun også om karrieren, der sluttede, da hun blev gravid – og at hun senere har fokuseret på at give troen videre til sine børn.
– Troen har altid givet mig tryghed og identitet. Men det var svært at ’springe ud’ som kristen håndboldspiller, fortæller hun i TV Syd-udsendelsen.

Tre store seværdigheder

Familien Hoffmann Møberg bor i Jelling, hvor en anden syddansk verdensarv findes. Men denne verdensarv, Jellingestenene og hele området, Kongernes Jelling, beskrives af skuespiller og sanger Trine Gadeberg.

Den tredje syddanske verdensarv, Vadehavet, bliver i turistavisen beskrevet af skuespiller Frank Thiel.

’Vores Verdensarv’ er fyldt med smukke billeder, fakta og beskrivelser af seværdighederne set med kendissernes øjne.

”Man behøver altså ikke at tage til pyramiderne i Ægypten for at se verdensarv. Som den eneste danske region huser vi tre UNESCO-oplevelser i særklasse. Dem vil vi gerne dele med endnu flere både borgere og gæster fra hele verden. De ligger lige om hjørnet.” skriver regionsrådsformand Stephanie Lose i turistavisen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: