Døv sanger udløser guldknap

Simon Cowell brugte guldknappen, så den døve sangerinde, Mandy Harvey gik direkte videre i America’s Got Talent.Videoen blev delt over 2,7 millioner gange på Facebook på to dage.

Troen på Gud hjalp Mandy videre, da hun for ti år siden mistede hørelsen.

Den 29-årige kristne sangerinde Mandy Harvey mistede hørelsen som 18-årig. Nu er hun professionel jazz-sanger – og er lige gået direkte til semifinalen i ”America’s Got Talent”.

Mandy fik et chok, da hun som 18-årig måtte opgive at tage en musik-eksamen.
– Læreren ville spille noget på klaveret, og vi skulle skrive det hele ned. Jeg sad med blyanten og ventede på, at prøven skulle starte, og jeg kunne se, at de andre skrev. Den ene efter den anden rejste sig og gik, men jeg havde ikke engang hørt nok til at kunne begynde, fortæller hun i forbindelse med sin deltagelse i talentshowet, hvor hun sang sin egen sang ”Try” (Prøv!) om det at tage ansvar for sit liv.

Hele dommerpanelet blev rørt af Mandys historie. De blev også rørt over både hendes stemme og budskabet, da hun begyndte at synge, stående i strømpesokker.

Med Gud i hånden

Mandy, som er præstedatter, blev døv, for hun lider af en arvelig bindevævssygdom.
– Hele min identitet var knyttet til det at kunne høre. Min drøm var at blive kor- og jazzvokal-lærer, og da jeg mistede min drøm, mistede jeg også min identitet, fortæller hun i et interview med kirken Real Life på YouTube.

– Jeg lukkede mig selv ude fra verden. Det eneste, jeg ikke kunne lukke ude, var Gud. Jeg blev vred på Gud og holdt op med at snakke med ham, men jeg mistede aldrig troen, fortæller hun.
Efterhånden kunne ingen høreapparater hjælpe Mandy.

– Jeg brugte meget tid på at stille spørgsmål til Gud. Jeg faldt hårdt og har måttet bruge mange kræfter på at stole på ham igen, siger Mandy. Hun har også talt meget med sin far, pastor Joe Harvey om problemerne.

– Vi lærte, at hvis man kun elsker Gud, når livet er let, så elsker man ikke Gud, men kun sig selv, siger Mandy. Selv om hendes menighed har bedt meget om, at Gud ville helbrede hende, er det ikke sket. Men Mandy har lært noget nyt:
– Uanset hvad der sker i denne ødelagte verden, så holder Gud mig i hånden, og han vil aldrig slippe den, forklarer Mandy.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stemmetuner og sokker

Joe Harvey opfordrede hurtigt sin døve datter til at synge sammen med ham, og hun lærte sig at tjekke sin vokal ved hjælp af stemmetuner og muskelhukommelse. Og når hun står på strømpesokker, kan hun føle rytmen.

Nu har Mandys sang begejstret alle ved America’s Got Talent.

– Mandy, jeg tror ikke, du har brug for en oversætter for at forstå det her, siger den barske talent-dommer Simon Cowell, idet han trykker på guldknappen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2009 udgav Mandy Harvey sit første album ”Smile”, som fik stor ros af anmelderne. Året efter udkom ”After you’re gone”, og i 2014 kom ”All of me”.

Nu rejser hun rundt som både jazz-solist og motivationstaler. Hun er også ambassadør for NGO’en ’No Barriers’, som arbejder med motivation af bl.a. krigsveteraner og handicappede.
KPK/Bodil