Takkeprogram til computeren

Af Jørgen Søllner

Ja du læste rigtigt. Vi har fået et Takkeprogram til vores computer. Jeg ser allerede nu for mig de forargede miner hos Udfordringens fromme læsere og de opklarende smil hos de af mine trossøskende, der synes bøn er mere pligt end fornøjelse. Jeg ser de sidstnævnte rette sig i stolen og interesseret sluge hver ord i denne spalte i håb om, at der dog var noget her, der kunne befri dem fra den byrde, det er at skulle bede for at opfylde dagens kvote.

Men beklager! Det har intet at gøre med at skabe din computer om til en bedemølle, så du i stedet kan foretage dig noget mere ”produktivt”, mens den beder. Nææh, den skal inspirere din bøn.

For nogen tid siden aktiverede vores datter computerens pauseskærm. Efter få minutter, hvor der ingen aktivitet har været på taster eller skærm, finder den de billeder frem, der ligger gemt på harddisken og viser dem ét for ét i vilkårlig rækkefølge. Der er ferie- og familiebillederne, solnedgange, natur osv., og så er det bare at gå i gang.
Sæt dig og nyd alle dit livs højdepunkter og sig Gud TAK, efterhånden som billederne toner frem.

”Nejiiih, Far kan du huske den ferie, du gav os der. Hvor var der smukt. Utrolige farver du lod os opleve med den morgenhimmel.
Og dér. Se hvor ungerne tumlede sig i vandbaljen den sommer. Tak for rent vand og et land i fred, hvor ingen ligger på lur efter os.

Nej se, hvor smuk hun er, hende du gav mig. Sandelig dit ord ”at fandt man en hustru, fandt man lykken og modtog nåde fra Herren” er virkelig sandt (Ordspr. 18,22).
Nå. Ups! Har jeg ikke fået slettet det der endnu. Herre TAK, at ”mine ungdomssynder og overtrædelser komme du ikke i hu” (Sl 25,7) og mind mig så venligst lige om at få slettet det.

Årh nej, se mig på første skoledag. Ak, ak, ak, men dit ord siger det jo:” Den retfærdiges lidelser er mange, men Herren frier ham af dem alle ” (Sl 34,20) også selv om det tog 10 år. osv.
Sådan kan du jo føje dine bønner til dine billeder.

Denne fremgangsmåde kan muligvis også benyttes med et ganske almindeligt gammeldags fotoalbum, hvis man kan finde ud af, hvor man tænder det, men sådan kan man blive ved. Og du vil blive overrasket over, så meget du har at sige Gud tak for.