Familier På Vejs lejr flytter til Børkop

Chris og Brian Clarke underviser på Familier På Vejs sommerstævne. De inspirerende britere var undervisere på familielejren i 2013. De har også flere gange undervist i Danmark i UMO.

”Familier På Vej” holder for første gang sin årlige sommerlejr på Børkop Højskole i uge 30.

Alle familier kan have gavn af et serviceeftersyn en gang imellem. Det er idéen bag det årlige sommerstævne hos ”Familier På Vej” – en tværkristen bevægelse med særligt fokus på familiens vé og vel.

Eller som der står i oplægget til sommerstævnet i uge 30:
”Familielejren er ikke kun for dig, som oplever problemer i relationerne. På samme måde som bilen skal jævnligt til service for at undgå, at problemerne opstår, så er det også godt at tage tid til at se sit parforhold efter i sømmene”.

Efter nogle år på Balle Musik- og Idrætsefterskole flyttes familielejren i år til Børkop Højskole mellem Vejle og Fredericia.
Årets tema er inspireret af dét, vi bager: ”Er der noget bag pynten? – Ingredienser i den gode relation”.

Som det hedder i oplægget: ”Kan vi skelne mellem pynt og substans i vores liv? Er det så vigtigt for os at holde på facaden, at vi ikke lader nogen komme så tæt på, at de kan smage det, der er indeni? Er vi så bange for, at snittet er skævt, bunden er faldet sammen, eller cremen er grynet, at vi hellere holder andre på afstand?”.

Familielejren er bl.a. for dig, der…
Vil give dit familieliv et boost.
Synes der er noget i forholdet, der knirker.
Gerne vil lære mere om kommunikation i parforholdet.
Synes det er svært at forene Bibelen med et moderne familieliv.
Eller bare gerne vil skabe relationer til andre familier.

”Vi tror på, at Gud kan og vil forvandle liv, relationer, ægteskaber og familier, og det har vi set gang på gang. Så uanset hvad du kommer med, så vær åben for Guds forvandling”, hedder det i oplægget.

Helge Børven er psykolog. Foruden sine undervisningslektioner på lejren står han også til rådighed for deltagerne som rådgiver.
Underviserne

Familielejren byder på flere kompetente undervisere:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra Birmingham i England kommer Chris og Brian Clarke, som bl.a. er kendt som undervisere på UMO´s lejre i Danmark. Ægteparrets undervisning tager stærkt udgangspunkt i deres eget liv og i deres arbejde med mennesker. Chris og Brian mødtes, da hun var 12 og han 14, og de har holdt sammen gennem tykt og tyndt og har bl.a. overvundet en krise i ægteskabet for nogle år siden. Brian arbejdede i 16 år som advokat, men de seneste mange år har ægteparret viet deres liv til familiearbejde, bl.a. i Bulgarien, og på at holde seminarer. Parret er bl.a. engageret i undervisningskonceptet ”Freedom in Christ”. De to briter er et meget inspirerende bekendtskab, ikke mindst fordi de krydrer undervisningen med deres lune, engelske humor.

Helge Børven er psykolog og holder på familielejren en række lektioner om livsstyring, hvor han giver konkrete redskaber til at ændre livsstil, bryde vaner osv. Han har bl.a. 23 års erfaring i arbejdet med stofmisbrugere, og han er en inspirerende taler, der i få og klare sætninger kan få mennesker til at åbne øjnene og se nye muligheder. På stævnet står han også til rådighed som rådgiver. Foruden at være autoriseret psykolog er Helge Børven også aktiv i efteruddannelse af andre psykologer.

Tabita og Jean Jørgensen er også kendte ansigter. De har erfaring i arbejdet med udsatte familier i flere sammenhænge, og begge brænder for at se Gud gribe ind i både unges og voksnes liv. Ægteparret leder familielejrens ungdomslejr, som har fået den nye titel FPV Thrive. De unge samles i missionshuset Arken, som ligger ved siden af højskolen i Børkop. Tidligere har man annonceret, at Loïs Marsh også ville deltage som ungdomsleder, men han har måttet melde afbud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familielejrens musikalske islæt er lagt i hænderne på Henrik Tjagvad. Han leder en lovssangsgruppe, der er sammensat af deltagere på lejren.