Kristen pige fri efter 3 år hos IS

Christina Abada kan snart fejre sin 6 års fødselsdag sammen med familien i Ashti-lejren ved Erbil efter tre års fangenskab hos IS.

Christina Abada blev bortført af Islamisk Stat i august 2014. Nu har irakiske specialstyrker bragt hende hjem til familien i flygtningelejren ved Erbil.

– Alle danser og klapper og synger. Hun ser også ret sund og rask ud. Men det virker, som om hun er chokeret over, at alle stiller spørgsmål til hende. Hun siger ikke noget, fortæller en kvinde til World Watch Monitor.

Da IS erobrede den kristne by Qaraqosh på Nineveh-sletten i 2014, flygtede de fleste indbyggere. Men Christinas far er blind, og derfor blev familien i byen.
Den 22. august drev IS de kristne sammen og lovede dem lægehjælp. Christinas mor, Ayda, fortæller, at de flere gange pegede på hende, mens hun sad med Christina på skødet.

De kristne udleverede alle deres penge, smykker, tøj og ID-kort i håb om at beholde livet. IS-soldaterne tog det hele. Til sidst rev de også den tre-årige Christina fra moderen og tog hende med sig, mens Ayda blev tvunget tilbage i bussen.

Siden da har familien efterlyst datteren uden at høre livstegn, før hun blev bragt hjem. Nu takker Ayda på Twitter folk fra hele verden for deres forbøn – og takker Gud for datterens hjemkomst.