Løn som forskyldt eller Guds nåde?

Ny roman af Lynn Austin handler om tro og tillid i svære tider.

Den nyeste roman fra Lynn Austins hånd finder sted under den store depression i USA i 1930’erne. Hovedpersonen er den unge enke Eliza, som efter sin svigerfars død står alene med 3 små børn og en uoverskuelig frugtplantage.

Det er 10 år siden, Eliza stod af toget i den lille by Deer Springs drevet af en længsel efter et hjem, hvor hun kunne slå rødder og skabe sig den familie, hun aldrig selv havde haft. For at opnå dette skjulte hun sandheden om sin lidet ansete baggrund, og da problemerne nu vælter ned over hende, plages hun af tanker om, at hun får løn som forskyldt. Guds straf er over hende.

Hvad hun har brug for er en frelsende engel, og da en hjemløs pludselig indfinder sig på frugtplantagen og yder den livsnødvendige praktiske hjælp, melder spørgsmålene sig: Har Gud trods alt svaret på deres bønner, eller bringer den fremmede blot nye problemer til? Hvorfor undviger han spørgsmål om sin sande identitet? Var det overhovedet tilfældigt, at han kom til deres frugtplantage?

Tante Betty er søster til Elizas afdøde svigermor, og den eneste levende slægtning, der er tilbage. Men ifølge Elizas afdøde mand er hun småskør, og svigerfaren forbød al kontakt med hende, så Eliza forventer ingen hjælp fra den side.

Farverige personligheder

Snart er man som læser hvirvlet ind i personskildringer og skæbner, ivrig efter at få mere at vide om, hvilke hemmeligheder der gemmer sig bag de forskellige facader. Lag for lag dykker man ned i det skjulte og overraskes over dystre hemmeligheder og skjulte rigdomme.

Religion eller levende tro

Romanens tema er religion vs. levende tro. Den hårde og stolte svigerfar Frank Wyatt repræsenterer religiøsitet i sin værst tænkelige form. Som modsætning til ham stråler ”skøre tante Betty”, der trods svære odds fandt en levende tro på Gud, som almægtig og en kærlig far.
Eliza, der de sidste 10 år har været under svigerfarens indflydelse, lader Bibelen blive i skuffen. Fra den side forventer hun intet godt. Men da hun inviterer tante Betty ind i sit liv, møder hun en ny side af troen.

Krydret med romantik

Heller ikke i denne Austin-roman snydes vi for romantik, men det er ikke det romantiske islæt, som fylder mest i fortællingen. Man forventer nok en lykkelig slutning, men de forskellige menneskeskæbner og personligheder man stifter bekendtskab med undervejs, er bogens guld.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det anbefales at starte på bogen, når man har god tid – for den er svær at lægge fra sig, når man først er kommet i gang.

Lynn Austin: I det skjulte
384 sider • 299,95 kr • Lohse