Ny web-tv-kanal skal inspirere til kristen trospraksis

Den nye web-tv-kanal trospraksis.tv er tænkt som et arbejdsredskab for seernes personlige trosliv.

Tv-kanalen, der ser ud til at være den første af sin slags i verden, skal inspirere mennesker til at påbegynde og fastholde en kristen trospraksis. Trospraksis.tv vil derfor sende videoer med guidede meditationer og bønner på bestemte tidspunkter hver dag, forklarer skaber og daglig leder Øyvind Borgsø.

Den nye kristne web-tv-kanal trospraksis.tv blev lanceret den 12. juni i år i samarbejde med dialogorganisationen Areopagos.

”Det at have en fast rytme for sin trospraksis kan give nogle andre dybder i ens kristne spiritualitet, mener Lars Mollerup-Degn, som er landsleder i Areopagos og sidder med i styregruppen for tv-kanalen.

“Det er vores hensigt, at tv-kanalen skal være en inspiration for folk til at komme ind i en god rytme og arbejde med deres egen kristne spiritualitet. Tv-kanalen er ikke underholdning, men et arbejdsredskab til seerens egen fordybelse og inspiration. Men hensigten er også, at tv-kanalen ikke bare bliver til selvudvikling, men også et sted, hvor der skabes fællesskaber,” forklarer han.
Online fællesskaber om trospraksisserne bliver fremhævet som vigtige af både Lars Mollerup-Degn og Øyvind Borgsø. Alle seere skal derfor vælge et brugernavn, når de opretter sig som brugere.

Brugernavnene vil være synlige for alle, der ser et program på tv-kanalen samtidigt.

Lars Mollerup-Degn håber, at der bliver mange hundrede mennesker, som får en daglig bønspraksis igennem tv-kanalen, og at den kan blive en hjælp til også at fastholde brugerne i deres praksis.

At lave web-tv er ikke nogen helt gratis affære, og derfor kræver det et abonnement at se programmerne. Trospraksis.tv. udbyder tre forskellige typer abonnementer, og alt overskud fra disse vil blive brugt på at udvikle kanalen yderligere.

I øjeblikket rummer trospraksis.tv en skandinavisk kanal med videoer på dansk og norsk, men det er planen, at en engelsk kanal skal lanceres i 2018.


Artiklen fortsætter efter annoncen: