Nyt kristent gymnasium er klar til at søge rektor

Borgmester Eik Dahl Bidstrup er formand for det nye gymnasiums bestyrelse.

Hovedstadens Kristne Gymnasium, der åbner i 2018, er nu klar til at søge en leder, som både kan sikre et højt fagligt niveau og et uddannelsestilbud med kristne værdier.

”Vores kommende rektor skal selvfølgelig have pionerånd. Det er en vanvittig spændende proces at starte en helt ny uddannelsesinstitution op, og vi glæder os til at skulle arbejde sammen med den rette kandidat,” siger Eik Dahl Bidstrup, der er formand for HKGYM’s bestyrelse.

Ifølge formanden er den kommende leders vigtigste opgaver dels at skabe rammerne for et højt fagligt niveau og dels at få lagt en konkret plan for, hvordan skolen etablerer et kristent uddannelses- og studiemiljø, hvor den bibelske livsforståelse er synlig i hverdagen.

”Rektor får i samarbejde med bestyrelsen og vores deltidsansatte uddannelseskoordinator en unik mulighed for at sætte et afgørende præg på udformningen af et sådan uddannelsestilbud,” fortæller Eik Dahl Bistrup.

Etableringsfasen godt på vej

I februar fik HKGYM sin første lønnede medarbejder, da man ansatte en uddannelseskoordinator til at skubbe processen fremad.

”Vi er nået langt i processen i forhold til, at vi først starter op i 2018, og vi oplever, at det er en god idé at være på forkant. Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på sammensætningen af de fag og studieretninger, som HKGYM ønsker at tilbyde eleverne, der starter i 2018. Vi har en rigtig god dialog med Undervisningsministeriet, og vi vil gerne have vores rektor med på sidelinjen med det faglige og ledelsesmæssige overblik, processen kræver,” siger bestyrelsesformanden.

Det nye gymnasium skal ligge ved Flintholm Station, og bestyrelsen har kig på flere bygninger inden for en radius af 500 meter fra stationen. Den kommende rektor får således også indflydelse på indretning af undervisningslokalerne.

Bestyrelsen for HKGYM forventer at holde kandidat-samtaler i den første uge af september.


Artiklen fortsætter efter annoncen: