Kenya: 13 ikke-muslimer dræbt

Al-Shabaab terrorister fra Somalia gik den 5.-8. juli fra dør til dør i landsbyerne Pandanguo, Jima og Poromoko i deres jagt på ikke-muslimer. Blandt de 13 dræbte var mindst syv kristne.

– De kristne blev beordret til at citere muslimske dogmer. Da de ikke kunne eller ville gøre det, blev de dræbt. Regeringen bør undersøge sagen og straffe de lokale muslimer, som skjuler disse terrorister, for de kristne, som blev halshuggede, var almindelige landmænd, siger en kilde.
En præst fra byen Witu bekræfter, at terroristerne har ledt efter kristne for at dræbe dem.
– Angriberne er gået efter kristne landmænd i Lamu County, især de små husmandsbrug. De beordrede indbyggerne til at vise deres ID-kort og hvis de fandt ud af, at en person var kristen, ville han enten blive skudt eller slagtet, forklarer pastor Henry Divayo.

Også de kristnes afgrøder blev ødelagt ved angrebet. Henry Divayo tilføjer, at hans kirke nu giver husly til 200 personer. Han forventer at se endnu flere flygtningefamilier komme frem, når de bliver evakueret fra Boni-skoven, som ligger i grænseområdet.

Pastor Divayo opfordrer Kenyas regering til at gøre mere for at sikre kirker, skoler og hospitaler mod terroristerne, der har truet med flere angreb i Kenya.