Kirke uddeler gratis skoletasker til økonomisk trængte familier

Aalborg Citykirke deler gratis skoletasker ud børn, der skal starte i 0. klassen efter sommerferien, og hvor forældre står i en økonomisk trængt situation. Foto fra sidste års uddeling.

Ikke alle danske børn kan glæde sig til at starte i skolen med en fin, ny taske.

– Der er familier i Aalborg og omegn, hvor en ny skoletaske er en ret stor udskrivning i et i forvejen presset budget, fortæller Dan S. Jacobi, præst i Aalborg Citykirke.

Derfor startede Aalborg Citykirke i samarbejde med velgørenhedsforeningen Charity for tre år siden et tiltag, hvor økonomisk trængte forældre i løbet af sommerferien kan ansøge om at få en flot og ikke mindst gratis skoletaske til deres barn, som skal starte i 0. klasse.
Idéen udsprang af den årlige uddeling af julekurve, som kirken og Charity arrangerer hver december – sidste år blev der delt 650 julekurve ud til familier i Nordjylland.
– Vi tænkte, at hvis der er så mange økonomisk trængte familier til jul, så må der også være behov for hjælp til skolestart i august, siger Dan S. Jacobi.

Vil uddele 100 tasker

Sidste år blev der uddelt ca. 50 skoletasker, og i år satser man på at fordoble antallet og dele ca. 100 tasker ud.
Det sker den 6. august kl. 12-14 i kirkens lokaler i Samsøgade 54, 9000 Aalborg, hvor familierne samtidig inviteres til en hyggelig eftermiddag med hoppeborg, popcorn og masser af leg.
– Det er muligt at ansøge om en taske helt hen til dagen før, og vi har stadig mange flotte LEGO-skoletasker til både drenge og piger tilbage.
Vi håber, at endnu flere vil gribe denne mulighed for at få en håndsrækning her op til skolestart, siger Dan S. Jacobi.
Man kan søge om en skoletaske på www.skolestart.nu.

Om Aalborg Citykirke

Aalborg Citykirke er én af flere frikirker i Aalborg. Det betyder, at kirken er selvforvaltende og uafhængig af staten, men samtidig er et anerkendt, kristent trossamfund, som udfører alle kirkelige handlinger såsom nadver, bryllupper og begravelser.
Aalborg Citykirke har et tæt forhold til mange af byens andre kirker og samarbejder blandt andet gennem byens præstenetværk.
Aalborg Citykirke er desuden en del af Frikirkenet og Danske Kirkers Råd, der er et nationalt råd af kristne kirker og organisationer i Danmark og står inde for den apostolske trosbekendelse, som mange også kender fra folkekirken.