200 til turistkirke i Hvide Sande

 

 

 

 

 

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

Turistkirken holdes i de lokale folkekirker i Hvide Sande, men deltagerne kommer fra flere forskellige kirk

Helligåndskirken i Hvide Sande dannede sidste søndag rammen om årets første turistgudstjeneste.

Som ved tidligere turistgudstjenester blev salmerne sunget samtidig på dansk og tysk. Så alle kunne synge på eget modersmål ligesom i de danske kirker i Sydslesvig.
Prædikanten var den tyske præst, Helmut Pipiorke fra Tuningen i Sydtyskland, mens pastor Birgit Morsing Madsen varetog de øvrige funktioner.
Gennem alle de 12 år, hvor turistkirken har eksisteret, har den store udfordring været at finde tolke, da det ud over at beherske dansk og tysk også kræver, at tolken er hjemmevant i Bibelen.
Ved den første gudstjeneste kom tolken fra Kolding.
– Turistkirken er et tilbud til de mange tyske turister, der hvert år besøger den jyske vestkyst, fortæller Kurt Pihlman, som var med til at oprette turistkirken.
– Her kan de lytte til evangeliet på deres eget modersmål og møde kirkegængere fra andre lande og fra andre kirkesamfund, hvilket skaber en pragtfuld fornemmelse af, at vi hører sammen, selvom vi ikke kender hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Klittens Tenorer

Samtidig med at gudstjenesten er en ordinær gudstjeneste, så er den krydret med ekstra musikalske indslag, som ”Klittens Tenorer” i går stod for.
– Det er interessant at bemærke, at turistgudstjenesterne også fungerer som en slags ydre mission, da de i 12 år har vist os, at mange kirkefremmede besøger disse gudstjenester, hvilket vi er blevet klar over gennem de uopfordrede tilbagemeldinger, fortæller Kurt Pihlman.
Der er nu godt 200 kirkegænger pr. gang. En del af gæsterne i turistkirken er gengangere, og flere har fortalt, at de tilrettelægger deres ferie i Danmark efter, hvornår der er turistgudstjenester, fortæller Kurt.
Næste turistgudstjeneste er den 13. august, hvor Tina Lynderup synger og Villy Egmose spiller.
Læs mere på:
www.kirkernepaaklitten.dk