Blod på Torino-klædet stammer fra et torturoffer

Der er mange forskningresultater, som tyder på at Torino-klædet virkelig var Jesu ligklæde. Nu har forskere fundet mikroskopiske partikler, som kun kan stamme fra blodet af en person, der har været udsat for store lidelser.

Ny banebrydende undersøgelse støtter teorien om, at ligklædet virkelig var det, som Jesus blev svøbt i efter korsfæstelsen.

Mikroskopiske partikler i klædet har registreret et sceneri med store lidelser, før offeret døde.

Det er konklusionen fra italienske forskere, som netop har offentliggjort en ny undersøgelse af Torino-klædet.

– Linnedklædet i Torino indeholder nogle mikroskopiske partikler (nanopartikler), som ikke findes i blodet hos raske mennesker, forklarer Elvio Carliono, som er forsker ved Institute of Crystallography i Bari.

Mange voldstraumer

Carlioni siger, at de mikroskopiske partikler ”har registreret et sceneri med store lidelser, hvor offeret blev indhyllet i ligklædet”.
– Disse partikler har en speciel struktur, størrelse og distribution, og de peger på, at den mand, der blev svøbt i Torinoklædet, har lidt en voldsom død, udtaler professor Giulio Fanti fra University of Padua.

Han siger, at partiklerne ikke er typiske for blod af raske mennesker, fordi de viser et stort indhold af kreatinin og ferritin, som forekommer hos patienter, som har været udsat for store voldelige traumer som fx tortur.

Ikke menneskeskabt

Torino-klædet er blevet undersøgt flere gange. I 1988 konkluderede en gruppe forskere på baggrund af en C-14-analyse, at det ikke kunne være Jesu ligklæde, fordi de havde analyseret sig frem til, at selve linnedstoffet stammede fra Middelalderen. Senere viste det sig, at det stykke stof, som disse forskere havde undersøgt, stammer fra en dygtigt udført lapning, efter at klædet var blevet reddet ud fra en brændende bygning. Stof-lappen stammede desuden fra yderkanten af klædet og havde derfor været udsat for berøring og mange andre typer forurening før undersøgelsen.

– De biologiske nanopartikler, som er blevet fundet under de seneste undersøgelser, kan ikke være noget menneskeskabt, som skulle være malet på klædet, fastslår Fanti. Han hentyder dermed blandt andet til den fejlbehæftede C-14 undersøgelse fra 1988.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ny teknologi

Forskerne har brugt deres viden og erfaringer fra analyse af atomiske opløsninger og nyere medicinske studier af patienter, som har været udsat for flere typer af traumer og tortur.
– Disse resultater kunne kun afsløres ved hjælp af de nyeste metoder inden for elektromikroskopi, siger Elvio Calioni. Han tilføjer, at denne undersøgelse er den første af sin art, når det gælder ”nanoskala egenskaber af uberørte fibre fra Torinoklædet”.

– Den nye teknologi udelukker, at aftrykket er menneskeskabt, siger professor Fanti, som har studeret ligklædet i flere årtier.
Hvem var i ligklædet?

For professor Fanti og mange kristne verden over er der ingen tvivl om, at Torinoklædet har været svøbt omkring Jesu døde krop efter korsfæstelsen. Professor Carlino derimod vil ikke udtale sig om, hvem den torturerede mand har været. Han siger dog til CBN News:
– Dette blodserum fortæller os, at personen led, før han døde. Det betyder, at Torinoklædet ikke er et falsum…. Det er afgjort et ligklæde, som har været svøbt om en tortureret mand.

Den nye undersøgelse er foretaget af Instituo Officia dei Materiali i Trieste og Institute of Crystallography i Bari, som begge hører under Italiens nationale forskerråd samt University of Padua’s Department of Industrial Engineering.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Undersøgelsen beskrives i det amerikanske videnskabelige tidsskrift Plos One i artiklen ‘New Biological Evidence from Atomic Resolution Studies on the Turin Shroud.’
Klædet er for tiden udstillet i St. John the Baptist Cathedral i Torino.

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: