Børnefiktion med kant

Runar Bang bringer bibelhistorier til live igen med den tredje bog i ”Tre i et træ”-serien. Børnene i bogen er vokset, og “Jagt på Juliana” indholder større udfordringer og farligere omstændigheder.

Den hemmelige klub er vokset og har nu fem medlemmer. De er nu ældre, men de har lige så megen eventyrlyst.

En pige dukker op i træet, hvor den hemmelige klub mødes. Hun hedder Juliana, er alene og skjuler noget. Klubben gemmer hende, fordi politiet og en farlig mand leder efter hende. Det er kun et spørgsmål om tid, inden hun bliver opdaget. Hele klubben skal bruge alle sine kræfter til at beskytte hende.

Ikke egnet til små børn

Som altid væver Bang bibelhistorier ind i handlingen. Budskaberne i bogen handler om det fortabte får og om Jesus, som er den gode hyrde. Juliana opholder sig i et kirkekapel, og derfor giver det mulighed for at dele budskabet naturligt.

I den første bog startede børnene i 0. klasse. Som børnene gennem bøgerne er vokset, bliver udfordringerne farligere. Dvs. at den tredje bog er egnet til større børn. Tegningerne er barnlige og ligner dem fra den første bog, men de er mere grafiske i indholdet. Fx. er der et billede af to døde ulve, og der er brugt en pistol og en kniv i et andet billede.

Alt i alt er bogen velskrevet og spændende, og jeg glæder mig til hver ny bog i serien. De grafiske scener er milde i forhold til, hvad børnene ser i vores dage. Derfor vil jeg anbefale forældre at læse historien først og så bestemme, om bogen er egnet til deres børn.

Runar Bang: Jagten på Juliana
112 sider • 149,95 kr. • Lohse