Finland: Hundreder af muslimske flygtninge bliver kristne

Hundreder af flygtninge i Finland er blevet kristne, skriver det finske medie Yle Uutiset.

Avisen The Christian Post oplyser, at de fleste konverteringer finder sted i Finlands evangelisk-lutherske kirke. De muslimske asylansøgere kommer fra Iran, Irak, Afghanistan og andre lande i Mellemøsten.

Søgningen til kirken er så stor, at den lutherske kirke nu har startet særlige ’konfirmationsklasser’ for at hjælpe og undervise de tidligere muslimer i den kristne tro.

En af de nye kristne, den 32-årige Johannes, forklarer, hvorfor han valgte at bekende sin kristne tro:
”Jeg fandt ud af, at historien om islam var helt anderledes end det, vi havde lært i skolen. Jeg tænkte, at det måske var er religion, der var startet med vold. Og en religion, der startede med vold kan ikke lede mennesker til frihed og kærlighed. Jesus Kristus sagde: ’Den, som griber til sværd, vil omkomme ved sværd’. Det har virkelig ændret min opfattelse.”

Mange af de tidligere muslimer nævner skuffelse over islam som årsagen til deres konvertering. Men myndighederne mistænker også nogle for at konvertere til kristendommen i håbet om at undgå hjemsendelse til Mellemøsten.