Australien overvejer at forbyde julekort og evangelisering på skoler

Australske Peter Kurti har netop udgivet en bog om ’Tolerancens tyranni’. Han fortæller om den i en video fra ’Church And State’ med Dave Pellowe som studievært.

Et nyt lovforslag skal begrænse elevers mulighed for at udtrykke deres tro i de offentlige skoler i Australien.

Det skriver Christian Today i Queensland. Lovforslaget kommer, efter at Australiens undervisningsministerium for nylig undersøgte religionsundervisningen i de offentlige skoler.

– Selv om det ikke bliver udtrykkeligt forbudt eller direkte nævnt i reglerne for religionsundervisningen, forventer ministeriet, at skolerne griber ind, hvis de bliver klar over, at deres elever evangeliserer overfor andre elever, som ikke deltager i undervisningen. Det kunne modvirke skolens evne til af sikre et trygt, støttende og inklusivt miljø, hedder det i en vejledning fra ministeriet.

Men hvis eleverne ikke må dele evangeliet med deres kammerater, og selv uddeling af julekort bliver kriminaliseret, vil det være ”et massivt angreb på både ytrings- og religionsfriheden”, siger Peter Kurti, der er seniorforsker på Center for Independent Studies.

– Jeg tror ikke, at folk generelt føler sig krænkede, fordi der bliver uddelt julekort, tilføjer han.