Indisk præst skudt på åben gade

Den 15. juli blev pastor Sultan Masih Kumar skudt og dræbt af to mænd på motorcykel uden for sin kirke i Peerubanda Mohalla. Han døde på stedet.

Det skriver UCAN India. Drabet er blot et af de seneste eksempler på øget forfølgelse af kristne i Indien. Mange har efterfølgende demonstreret mod myndighedernes passivitet over for hinduistiske angreb. De påpeger, at Indien ifølge sin forfatning har religionsfrihed.

– Det bliver værre dag for dag, siger rev. Sandeep Kumar, der er præst i en lille kristen menighed i det nordlige Indien.

I januar i år blev to præster angrebet og alvorligt såret. I februar blev pastor Raorukala Samuel og hans menighed angrebet under en gudstjeneste. Men politiet truede pastor Samuel og nægtede at retsforfølge angriberne, oplyser International Christian Concern (ICC). Der har også været angreb mod præster i april og maj i år.

Pastor Kumar har besøgt USA for at skabe opmærksomhed om problemet, som ikke kun rammer præsterne – enhver kristen mand, kvinde eller barn i Indien risikerer at blive udsat for fysisk vold.
– Somme tider vil pastorerne miste modet, men de bliver også styrket, og de oplever, at hele situationen styrker kirken, siger Kumar.

Den øgede forfølgelse startede efter den hinduistiske Narendra Modis tiltrædelse som præsident i maj 2014.

Indien er nu nr. 15 på Åbne Døres liste over lande, hvor kristne forfølges mest. I 2013 lå landet på en 31. plads.