Frigivet præst beskriver Nordkoreas kz-lejre

Pastor Hyeon Soo Lim blev i forrige uge frigivet af humanitære grunde og er vendt hjem til Canada efter over to år i en nordkoreansk fangelejr.

Den frigivne præst fortalte sidste søndag sin kirke i Ontario om forholdene i fangelejren.

– Om vinteren skulle jeg grave huller, som var en meter brede og en meter dybe. Jorden var frossen, så det tog to dage at grave et hul. Min overkrop svedte, men mine fingre og tær fik forfrysninger, sagde han til menigheden i Light Korean Presbyterian Church i Mississauga.

Under talen takkede Lim den canadiske regering og sikkerhedsrådgiver Daniel Jean, som besøgte Nordkorea for at få ham frigivet.

Reuters oplyser, at Lim i 2015 fik en livstidsdom i fangelejren, fordi han blev anklaget for at ville vælte Kim Jon Uns regime.

Overvældende ensomhed

Pastor Lim fortalte om sin ”overvældende ensomhed” i lejren. Han måtte spise 2.757 måltider i isolation og holdt gudstjeneste alene i 130 søndage.
Samtidig læste han over 100 bøger og så masser af propagandafilm om Nordkoreas historie.

I 2015 måtte præsten ”indrømme” at have begået ”ubeskriveligt forrædderi”, fordi han havde skrevet bibeltekster og navnet på sin kirke på sække med fødevarer. Ifølge regeringen var det et forsøg på at vælte Kim-regimet.

I den koreanske menighed i Ontario ved man endnu ikke, hvad Lims rolle skal være fremover. Lige nu glæder man sig bare over at have ham tilbage.
– Menighedens bønner er blevet hørt. Vi har ventet på dette øjeblik, og jeg græd af glæde, siger seniorpastor Jason Noh.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nordkorea er verdens mest undertrykkende regime. Kristne og deres familier kan blive fængslet bare for at eje en bibel. I fangelejrene sider op mod 200.000 politiske fanger, som bliver udsat for tortur, straffearbejde, seksuel vold, nægtet lægehjælp og i nogle tilfælde henrettet.