’Hjælp de kristne i Mellemøsten’

Åbne Døres verdensrangliste over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest, har Syrien som nr. 6 og Irak som nr. 7.

”Kirken i Mellemøsten er i fare for at blive udslettet. Som kristne kan vi ikke bare se passivt til og være stille.”

Det skriver Åbne Døre i en opfordring til at deltage i en underskriftindsamling i forbindelse med en appel til FN. De kristne i Syrien og Irak beder om hjælp, og Åbne Døre vil nu indsamle underskrifter fra kirken i hele verden – selv fra lande, hvor kristne oplever forfølgelse.

Appellen lyder:

”Til FN’s generalsekretær:
Befolkningen i Syrien og Irak står over for enorme lidelser på grund af den årelange krig og voldelig uro. Vi mener, at mennesker i Syrien og Irak – deres liv, levebrød og frihed – skal beskyttes og sikres. Dette gælder også de kristne.

Kirken i begge disse lande har spillet en livsvigtig rolle i samfundet i næsten 2000 år og er besluttet på også i de kommende år at være et sted, hvor man kan finde håb og medlidenhed. Alligevel udsættes kristne fortsat for betydelig, målrettet vold og forfølgelse; de har brug for hurtig forandring for at sikre deres fremtid i deres hjemlande.

Vi kan ikke bare se passivt til, mens kristne og andre folkegrupper i Mellemøsten trues som aldrig før. Vi må give dem håb.

Derfor beder vi Dem om at bruge Deres gode embede på vegne af kristne og andre religiøse grupper i Syrien og Irak til at:
– sikre, at de nuværende og fremtidige rammer i Syrien og Irak fuldt ud fremmer og beskytter lige og umistelige rettigheder for alle deres borgere, uanset race, religion eller anden status.
– sikre en værdig og fortsat forbedring af leveforholdene for alle borgere, men allermest for de tilbagevendende flygtninge og internt fordrevne – blandt andet gennem tilvejebringelse af passende boliger, uddannelse og arbejde.

– identificere og udruste religiøse ledere og trosbaserede organisationer til at spille en konstruktiv og central rolle i forsoningen og genopbygningen af de syriske og irakiske samfund.”

Man kan underskrive appellen til FNs generalsekretær på Åbne Døres hjemmeside.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page