’Hjælp de kristne i Mellemøsten’

Åbne Døres verdensrangliste over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest, har Syrien som nr. 6 og Irak som nr. 7.

”Kirken i Mellemøsten er i fare for at blive udslettet. Som kristne kan vi ikke bare se passivt til og være stille.”

Det skriver Åbne Døre i en opfordring til at deltage i en underskriftindsamling i forbindelse med en appel til FN. De kristne i Syrien og Irak beder om hjælp, og Åbne Døre vil nu indsamle underskrifter fra kirken i hele verden – selv fra lande, hvor kristne oplever forfølgelse.

Appellen lyder:

”Til FN’s generalsekretær:
Befolkningen i Syrien og Irak står over for enorme lidelser på grund af den årelange krig og voldelig uro. Vi mener, at mennesker i Syrien og Irak – deres liv, levebrød og frihed – skal beskyttes og sikres. Dette gælder også de kristne.

Kirken i begge disse lande har spillet en livsvigtig rolle i samfundet i næsten 2000 år og er besluttet på også i de kommende år at være et sted, hvor man kan finde håb og medlidenhed. Alligevel udsættes kristne fortsat for betydelig, målrettet vold og forfølgelse; de har brug for hurtig forandring for at sikre deres fremtid i deres hjemlande.

Vi kan ikke bare se passivt til, mens kristne og andre folkegrupper i Mellemøsten trues som aldrig før. Vi må give dem håb.

Derfor beder vi Dem om at bruge Deres gode embede på vegne af kristne og andre religiøse grupper i Syrien og Irak til at:
– sikre, at de nuværende og fremtidige rammer i Syrien og Irak fuldt ud fremmer og beskytter lige og umistelige rettigheder for alle deres borgere, uanset race, religion eller anden status.
– sikre en værdig og fortsat forbedring af leveforholdene for alle borgere, men allermest for de tilbagevendende flygtninge og internt fordrevne – blandt andet gennem tilvejebringelse af passende boliger, uddannelse og arbejde.

– identificere og udruste religiøse ledere og trosbaserede organisationer til at spille en konstruktiv og central rolle i forsoningen og genopbygningen af de syriske og irakiske samfund.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man kan underskrive appellen til FNs generalsekretær på Åbne Døres hjemmeside.