Nye fund bekræfter beretningen om Jerusalems ødelæggelse

Dr. Joe Uziel har været med til den nye udgravning i Jerusalem.

Israelske arkæologer har for nylig fremvist fund, som viser hvor velstående Jerusalem var, indtil babylonerne ødelagde den for 2600 år siden.

Christian Today oplyser, at arkæologerne fra Israel Antiquities Authority har fundet brændt træ, vindruekerner, lertøj, fiskeskæl og knogler foruden en lille elfenbensstature af en nøgen kvinde, hvis hår var sat op ifølge den tids populære egyptiske stil.

Arkæologerne Ortal Chalaf og Joe Uziel, der har ledet udgravningerne, peger på den store rigdom, som prægede datidens Jerusalem.

– Fundene viser, at Jerusalem havde bredt sig ud over bymuren før ødelæggelsen. I løbet af jernalderen var Jerusalem i konstant vækst, det ser man både fra byggeriet af mange bymure og det faktum, at byen senere bredte sig videre fra dem, siger Chalaf og Uziel.

Arkæologerne forklarer, at de særlige rosenblads-segl, som er fundet på lågene af dusinvis af krukker, fastslår tingenes alder.

– Disse segl er karakteristiske for slutningen af Det første Tempels tid og de blev brugt i det administrative system, der udviklede sig i slutningen af det judæiske dynasti. Rosetten overtog den rolle, som seglet ”For Kongen” tidligere havde, forklarer arkæologerne.