Gud var hos mig mens smerterne var allerværst

Nabeel Qureshi, den tidligere muslim, som blev kristen apologet og bl.a. har skrevet bogen ’Søgte Allah – Fandt Jesus’, lider af kræft og har for nylig været indlagt i tre uger.
Fra hospitalet har han dagligt fortalt om behandlingens forløb i videoblogs.
Billedet er fra hans tid som forkynder i Ravi Zakarias Int. Ministries.

Lægerne giver ikke den 34-årige kræftpatient håb. Men han oplever Gud på en særlig måde.

– Mens jeg følte denne frygtelige smerte, var det, som om jeg hele tiden hørte trøstende stemmer. Jeg følte en hånd på min mave og en hånd på mit hoved. Men det var ikke mine venner, der rørte ved mig.

Den cancerramte forkynder og forfatter Nabeel Qureshi fortæller om sin åndelige oplevelse på hospitalet i en videoblog. Han har for nylig været indlagt i tre uger, efter et akut problem med en stent i spiserøret.

Mit livs værste smerter

Qureshi blev indlagt den 20. juli, fordi han ikke var i stand til at spise. Men den stent, som skulle have hindret blokeringer i maven, bevægede sig i stedet op i spiserøret, hvor den udvidede sig.

Både før og efter at den 14 centimeter lange stent var fjernet, havde Qureshi frygtelige smerter og måtte kaste blod op ved den mindste bevægelse.

– Jeg var nærmest et sted, hvor jeg ikke følte smerten, men så mig selv udefra føle smerten, fortæller han.

Nogen rørte ved ham

Men mens smerterne var allerværst, havde Qureshi en meget stærk åndelig oplevelse, hvor han følte, at Gud selv eller engle trøstede ham.

– Jeg hørte ligesom trøstende ord. Jeg ved ikke, om det bare var i mit hovede, eller om Herren talte til mig, eller om engle hviskede trøstende ord. Selv om jeg vidste, at der ikke var nogen fysisk til stede – så vidste jeg bare, at der var nogen alligevel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mens nogle af mine venner bad for mig, tænkte jeg: ”Lagde de lige deres hænder på mit hoved? Lagde de hænderne på min mave?”

Jeg så op, men de stod ved siden af mig og rørte mig ikke. Men jeg kunne føle hænder på min mave og hovedet, fortæller Nabeel Qureshi.

Han er overbevist om, at det var Guds indgriben, og han deler nu oplevelsen for at hjælpe andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Han vil sende sin trøst – enten gennem hjælpende engle eller med sin egen stemme. Han var der for mig, og jeg tror ikke, at jeg er noget specielt. Han vil også være der for dig, når du oplever noget af den slags. Det var uden tvivl den værste smerte, jeg nogensinde har følt, og Gud var der! fastslår Qureshi.

Lægerne har efterfølgende givet ham en mavesonde for at sikre, at han får nok føde i sig.

Nabeel Qureshi fortæller i en videoblog fra hospitalet om de stærke smerter og Guds trøst – og han slutter med at opmuntre sine tilhørere og bede for dem.
Et profetisk bad

Tidligere i år fortalte Qureshi, hvordan han længe havde bedt Jesus om vejledning i forbindelse med sin sygdom. Herefter oplevede han, Jesus viste sig for ham og talte om en baby og et bad med en badesvamp.

Qureshi forstod det sådan, at han skulle give sin lille datter et bad. Og det skulle ikke være et problem, for hun elskede at komme i bad. Men ikke denne gang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hun var rædselsslagen, så hun gik til enden af badekarret og stirrede på væggen. Hun græd og så sig tilbage og stirrede på svampen. Og jeg tænkte: ’Hvad er du så bange for? Det er mig og din mor. Jeg holder svampen. Det er OK. Hvorfor er du bange?’

Efter at have givet babyen et hurtigt bad gik Qureshi ind i sit bedeværelse for at tale med Gud om det, der var sket.

– Det slog mig, at det må have været som en af de profetiske handlinger i Bibelen. Jesus sagde til mig, at jeg skulle give min datter et bad, og da jeg gjorde det, blev hun rædselslagen over svampen, selv om det var hendes far, der holdt den.

Så jeg tror, at Gud også ønsker at rense mig gennem denne sygdom. Jeg var så bange for sygdommen, selv om den er i min fars hånd. Jeg kan stadig bede om helbredelse, men jeg vil ikke være en slave af frygt, for sygdommen er i min fars hånd, forklarer Nabeel Qureshi.