Kristne radioer får sendetilladelse i 10 år på FM – som DR ønsker at nedlægge

Kirsten og Per Nielsen har i årtier drevet UCB Radio i København. De havde tidligere også sendetilladelse til tv, men mistede den. Derefter har de sendt på den norske Kanal10, men sender for tiden kun på internettet. Se
www.ucbmedia.dk. Man kan også downloade en app med UCB-radio på sin mobiltelefon.

Men det kan blive en fordel for nærradioerne, hvis DR satser på DAB-radioer, siger Per Nielsen.

Kort før sommerferien gav Radio- og tv-nævnet nye 10 års-sendetilladelser til 145 nærradioer – heraf også nogle kristne radioer.

De nye programtilladelser træder i kraft den 1. januar 2018 og gælder til udgangen af 2027.

Der var i alt 161 ansøgere til ikke-kommerciel lokalradio, og der er i august udstedt 145 programtilladelser fra Slots- og Kulturstyrelsen.
Det gælder bl.a. de kristne radioer Arkens Radio i Esbjerg og Den kristne radio i Holbæk, Norea Radio Haderslev, Nordsjællands Kristne Radio, Radio Bella, Rhema Radio, Københavns Nærradio,

New FM natradio i på Amager, LUMI Radio Aalborg, UCB Radio i København.

Nogle af de tidligere kristne radioer har ikke kunnet overkomme at drive radioen videre og har derfor ikke søgt. Der er brug for frivillige i radioarbejdet.

Udover de specifikt kristne radioer findes der kristent inspirerede udsendelser og medarbejdere på bl.a. Radio Ådalen.
FM eller DAB-radio

De nye radioer skal leve op til et krav om mindst én times egenproduceret førstegangsudsendelse med lokalt indhold per uge. Den ene times lokalt indhold skal være i form af ét eller flere taleprogrammer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Per Nielsen fra UCB Radio i København hæfter sig ved, at Danmarks Radio presser på for at få lukket FM-båndet ned, idet man vil gå over til DAB-radioer, når 50 pct. af befolkningen har anskaffet sådanne.

– Det går imidlertid meget langsomt, og der er nu kommet en ny DAB+ standard, så mange må kassere de første DAB-radioer. Så jeg tror ikke, det bliver foreløbig, siger Per Nielsen.

– I Norge har man lukket FM, men givet lokalradioerne lov at fortsætte, og det har betydet flere lyttere for de lokale, da mange ikke har DAB-radioer. Hvis man gør det samme i Danmark, kan det blive en fordel for os.


Artiklen fortsætter efter annoncen: